Yeni Renault Duster Ne Zaman Satışa Çıkacak?

Yeni Renault Duster Ne Zaman Satışa Çıkacak?
Yeni Renault Duster tanıtımı yapıldı. Tanıtım sonrasında aracın Türkiye’de Bursa’da üretileceği açıklandı. İşte Yeni Renault Duster 2024 özellikleri ve satış tarihi…

Bursa Oyak Renault Fabrikaları’nda yeni üretim için hazırlıklar tamamlandı. Yeni Renault Duster 2024 modelinin tanıtımı sonrasında üretim yerini de açıklayan şirket, Bursa’da yapacağı üretimle tüm Türkiye’de kullanıma sunulacak. İhracat konusunda da etkin olacak fabrikadaki üretimler, yeni modelin ilgi görmesiyle yüksek talep ile karşı karşıya kalabilir.

yeni-renault-duster.jpg

Yeni Renault Duster 2024 Neler Sunuyor?

Yeni Renault Duster modelinin tasarımında önceki modellerdeki çizgiler devam ettirildi. Önde Renault imzasının yer aldığı ızgarasıyla fark yaratan yeni modellerde, çekiş konusunda da farklı ihtiyaçlara yanıt verilecek. İki ya da dört çekişli motor olarak satın alınabilecek olan Yeni Renault Duster 2024 için ön sipariş dönemi başlatılacak. Yeni modelde markanın diğer modellerinde kullanılan CMF-B platformuna geçiş yapılacak. Araç için farklı motor seçenekleri de bulunuyor. Bu seçenekler ise şöyle;

  • Benzinli tam hibrit
  • 48V yarı hibrit
  • LPG

Önceki modelde olduğu gibi 4.34 metre uzunluğunda olan model, 594 litre bagaj hacmine sahip. aracın yakıt tüketiminde ise tercih edilecek motorun etkisi oldukça yüksek.

yeni-renault-duster-001.jpg

Motorlara göre yakıt tüketimleri şöyle;

  • 145 HP hibrit motorda 5 lt/100 km yakıt tüketimi
  • 130 hp gelişmiş 1,2 litre yarı hibrit motor 6 lt/100 km yakıt tüketimi
  • 114 gr/km CO2 emisyonlu motorda ise %20 oranında düşük tasarruf tüketimi

Yeni Renault Duster'ın iç mekânı dış tasarımıyla uyum içinde olup, sakin ve dingin bir ortam yaratmak üzere tasarlandı. Titanyum Gri vurgulara sahip modern bir ön konsol, sağlam malzemeler, kaliteli grafik arayüzler, gri vurgulu özel koltuk döşemeleri ve koltuk sırtlığının üst kısmına entegre edilen Renault logosu gibi özel ayrıntılar bir araya gelerek benzersiz bir bütün oluşturuyor. Yeni Renault Duster, kabinin farklı noktalarında (ön konsol, orta konsol, bagaj) yer alan 6 bağlantı noktasından oluşan yeni YouClip sistemiyle donatılıyor. YouClip; tablet tutucusu, akıllı telefon tutucusu veya bardaklık, kanca ve lambayı birleştiren 3'ü 1 arada tutucu aksesuar gibi Renault tarafından araca özel olarak tasarlanan aksesuarları takıp sabitleme olanağı sağlıyor.

yeni-renault-duster-002.jpg

Yeni Renault Duster 2024 Ne Zaman Satışa Çıkacak?

Yeni Renault Duster modeli için ön sipariş döneminin Mayıs ayı itibariyle başlayacağı belirtildi. Bu tarihe kadar üretim sürecini geçirecek olan şirket, daha sonrasında ön siparişleri teslim edecek. Sonraki dönemde ise seri üretime geçilmesiyle birlikte normal satış sürecine geçiş yapılacak.