Binası çöken Arel Üniversitesi kimin? Kemal Gözükara kimdir?

Binası çöken Arel Üniversitesi kimin? Kemal Gözükara kimdir?
İstanbul Arel Üniversitesi'nin çökmesi sonrasında üniversite gündem oldu. Peki Arel Üniversitesi kimin, Arel Üniversitesi nerede? Arel Üniversitesi özel mi? Kemal Gözükara kimdir, nereli?

İstanbul Arel Üniversitesi, Kemal Gözükara Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 5656 sayılı Yasa ile açılan, 18 Mayıs 2007 tarihli ve 26526 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak kuruluşunu duyuran, Yükseköğretim Yasası kapsamında kamu tüzel kişiliği, mali ve idari özerkliği bulunan vakıf üniversitesidir. İstanbul Arel Üniversitesinde eğitim dili ağırlıklı olarak İngilizcedir. Öğrencilerin talebine bağlı ikinci bir yabancı dil öğrenme imkanı da vardır.

Üniversite; Sefaköy ve Tepekent olmak üzere iki yerleşkede eğitim vermekte olup, Meslek Yüksek Okulu Sefaköy yerleşkesinde, Fakülteler, Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu ve Yabancı Diller Yüksek Okulu Tepekent yerleşkesinde kuruludur. Tepekent yerleşkesinin kent merkezine uzaklığı nedeniyle Beylikdüzü Metrobüs son duraktan, Tepekent yerleşkesine sabah 08.30'dan 12.30 dek ücretsiz servis olanağı sunulmakta, ayrıca Tepekent yerleşkesinden de Beylikdüzü Metrobüs son durağa öğlen 12.45'ten akşam 18.00'a dek bedava servis imkânı vardır.

KEMAL GÖZÜKARA KİMDİR?

Kemal Gözükara 1928'de Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine bağlı Eldelek köyünde doğdu. Matematikçi ve iş insanı, aynı zamanda hayırsever ve İstanbul Arel Üniversitesi kurucusudur.

Kemal Gözükara 1928 yılında Edelek'te doğdu, Adana'da Düziçi okuluna devam etti. Daha sonra Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Bölümü'nden mezun oldu. Daha sonra Elbistan'da Mükremin-Halil lisesinde beş yıl matematikçi olarak çalıştı ve askerlik yaptı, ardından İstanbul Bahçelievler'de İzzet-Ünver lisesinde öğretmen oldu .

1974'TE TİCARETE ATILDI

1974'te Gözükara öğretmenliği bırakıp sanayiye girmeye karar verdi. Babasının maddi desteğiyle dört yıl içinde deri giyim ihracatı için başarılı bir firma kurdu. Daha sonra yapı ticaretine girerek Arel İnşaat Sanayi ve Ticaret'i kurdu.

Kemal Gözükara Eğitim ve Kültür Vakfı'nın fonu ile 2007'den beri resmi olarak tanınan İstanbul Arel Üniversitesi'nin kurulması için gerekli mali şartları sağladı. Enver Duran ve Hilmi İbar'ın yanı sıra Balkan Üniversiteleri ile de yakın çalıştı.

Oğlu Özgür Gözükara Arel Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı'dır.