Bakan Varank'tan yerli otomobil fiyatı sözleri! Daha ucuz olacağı iddiası çöktü mü?

Bakan Varank'tan yerli otomobil fiyatı sözleri! Daha ucuz olacağı iddiası çöktü mü?
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yerli otomobil TOGG'un fiyatıyla ilgili açıklama yaptı. Bakan Varank TOGG'un fiyatının piyasadaki muadil araçlarla aynı olacağını söyledi. Böylece yerli aracın daha ucuz olacağı iddiaları da yalanlanmış oldu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli otomobil TOGG’un fiyatı ile alakalı tartışmalara, “Biliyorsunuz özel sektör yatırımı” deyip cevap verdi. Varank’ın aktardığı bilgilere göre TOGG, vatandaşın beklediği gibi piyasa fiyatlarının altında olmayacak. Aksine kendi sınıfındaki SUV araçlarla aynı fiyatta satılacak.

Bakan Varank, partisi tarafından yapılan ‘2023’e Doğru Şehir Buluşmaları’ kapsamında Nevşehir’e gitti. Programına basın toplantısı ile başlayan Bakan Varank, Türkiye’nin otomobili TOGG hakkında da bilgi aktardı.

"29 EKİM'DE BANTTAN İNECEK"

Cumhuriyetin kuruluşunun 100. senesi olan 29 Ekim tarihinde ilk aracın banttan ineceğini belirten Varank, “29 Ekim yaklaşıyor. Müzmin muhaliflerin ‘nasıl yaparım da acaba bir kulp takarım. Bu projeye nasıl bir hata bulurum’ deyip uğraştıkları TOGG’un ilk seri üretim otomobilleri inşallah 29 Ekim’de Gemlik’te fabrikada seri üretimden çıkacak. Ve biz o gün cumhuriyetimizin 100. senesini karşılarken ülkemize büyük bir gururu hep birlikte yaşatacağız” açıklamasını yaptı.

Bir basın mensubunun TOGG’un fiyatını sorması sonrasında Varank “C sınıfı SUV araçlarla aynı fiyatta olacak” dedi. Varank, şunları kaydetti:

DİĞER ARAÇLARDAN UCUZ OLMAYACAK

“Fiyatla ilgili sorular bize çok soruldu. Başından beri de aynı şeyi söylüyoruz. Biliyorsunuz bu bir özel sektör yatırımı. Burada şirketin bir fiyat politikası var. Başından beri şunu söylüyorlar. ‘Biz piyasaya C sınıfı SUV bir araçla çıkacağız. Dolayısıyla aynı segmentteki yani C sınıfı SUV segmentindeki içten yanmalı, benzinli dizel araçlar hangi fiyattan satılıyorsa biz o fiyat marjından piyasaya gidip rekabetçi olacağız’. Başından beri söyledikleri bu.

Bu manada da fiyatını merak edenler listeleri alırsınız elinize. Şu anda piyasada C sınıfı SUV araçlar hangi fiyatlardan satılıyor? Bakarsınız aklınızda bir fikir oluşur. ‘Demek ki TOGG da bu fiyatlardan piyasaya çıkacakmış diyebilirsiniz. Yoksa şundan satılacak, bundan satılacak diye hiçbir zaman bizim bir açıklamamız olmadı. Başından beri piyasaya çıktığımda C sınıfı SUV segment araçlarla aynı marjda satılma hedefi var. Şirket bu minval üzere de çalışmalarına devam ediyor.”