2023 asgari ücreti ne kadar olacak? AK Partili isim rakam verdi

2023 asgari ücreti ne kadar olacak? AK Partili isim rakam verdi
Vatandaşlar merakla 2023 yılında uygulanacak asgari ücreti araştırmaya başladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz ise tahmin ettiği ücreti açıkladı. Peki 2023 asgari ücreti ne kadar olacak? 2023 yılında asgari ücrete ne kadar zam gelecek?

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Türkiye'de enflasyon yüzde 83.45'e dek yükselirken vatandaşlar da gözlerini asgari ücrete gelecek olan zamma çevirdi. Özellikle işsizlik maaşını da yakından alakadar eden asgari ücretin ne kadar olacağı Aralık ayında gerçekleştirilecek görüşmelerle netleşecek. Bu hususta AK Parti'den de açıklamalar geliyor. Bu çerçevede AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Çorum'da basın mensuplarının sorularını cevapladı. Demiröz, milyonlarca vatandaşı alakadar eden konuyla ilgili konuştu.

TAHMİNİ ÜCRETİ AÇIKLADI

Asgari ücretin ne kadar olacağı hususundaki soruya cevap veren Demiröz, işverenlere KOSGEB ve diğer tüm küçük esnaflara farklı destekler verdiklerini söyleyerek, " Öncelikle asgari ücretten başlayım. 5 bin 500 lira net veriyoruz ve işverenler açısından vergiden muafiyet var. Biliyorsunuz 5 bin 500 lira asgari ücret net olunca onun vergisi işverenin sırtında. Birde herkes asgari ücret devleti ilgilendiriyor devlete yük getiriyor zannediyor. Asla öyle bir şey yok. Asgari ücret özel sektörle ilgili hem işçiyi hem de işvereni koruyarak çalışma barışı adı altında normal bir rakam tespit edilmeye çalışılıyor. İkinci dönemde 6. aydan sonraki enflasyonu dikkate alırsanız bu benim şuandaki hesaplamalarıma göre konuşulan bir şey yok, görüşmeler dahi başlamadı ama 7 bin 500 seviyelerinde bir asgari ücret belki onun üstünde düşünülebilir." ifadelerini kullandı.

7 bin 500 TL asgari ücretin kendi tahmini olduğunu söyleyen Demiröz, "Özellikle benim tahminim o civarlarda bir asgari ücret ve gelir vergisinden muaf, damga vergisinden muaf işverenler. Onunla beraber onun üstünde ücret alanlarında o limite kadar ki gelirleri yine vergiden muaf olacak. Çok yakın zamanda Kredi garanti fonundan 50 milyar lira tekrar küçük esnafımıza vereceğiz. Yakında açılacak. O nedenle esnafımızın yanındayız. Çarşı pazarda gezerseniz üreticimiz çok sıkıntıda değil. Sadece sabit gelirlilerde emekliler ve asgari ücretlilerde sıkıntı olabilir. Tespitlerini yaptık ve yakında o destekler verilecek. Yeni paketler var. O müjdeleri de cumhurbaşkanımız verecek” açıklamasını yaptı.