Ardahan'da neler oluyor? Art arda 5 deprem! Yaralanan oldu!

Ardahan'da neler oluyor? Art arda 5 deprem! Yaralanan oldu!
Ardahan'ın Göle ilçesinde 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı Ardahan'ın yanı sıra çevre kentlerde de hissedildi. Depremin merkez üssü olan Göle'de, 2 evin duvarları yıkıldı. 1 kişi yaralandı. İlk deprem saat 17:00 sularında başlarken, 19:16'ya kadar 5 deprem yaşandı.

Ardahan’da; Erzurum, Kars, Ağrı ve Iğdır’da da hissedilen bir deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre, Göle ilçesindeki deprem 5.0 büyüklüğünde gerçekleşti. Saat 17.08’deki deprem yerin 7 kilometre derinliğinde oldu.

KANDİLLİ: DEPREM 5.3 BÜYÜKLÜĞÜNDE


Kandilli Rasathanesi de depremin yerin 3.2 kilometre derinliğinde ve 5.3 büyüklüğünde olduğunu duyurdu.

ART ARDA DEPREMLER

Göle'de saat 17.13'te 3.1 büyüklüğünde, saat 17.24’te 3.9 büyüklüğünde, saat 17.43’te 4.0 büyüklüğünde, 19.16’da 4.3 büyüklüğünde depremler meydana geldi.

“BÖLGEDEN KÜÇÜK ÇAPLI HASAR İHBARLARI ALINDI”

Depremlerin ardından AFAD’dan yapılan ilk açıklamada olumsuz ihbarın bulunmadığı bilgisini alındığı kaydedildi. AFAD’ın açıklamasında “Geçmiş olsun Ardahan. Göle ilçesinde meydana gelen 5,0 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz” ifadeleri yer aldı. AFAD’dan yapılan ikinci açıklamada ise “Ardahan ili Göle ilçesinde meydana gelen 5,0 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeden küçük çaplı hasar ihbarları alınmış olup, tarama çalışmaları ilgili kurumlarımızla koordinasyon halinde sürdürülmektedir” denildi.