Citroen logosunu değiştirdi! İşte yeni Citroen logosu

Citroen logosunu değiştirdi! İşte yeni Citroen logosu
Fransız otomobil devi Citroen logosunu değiştirdi. Citroen yeni logosunun, firmanın ilk logosuna olan benzerliği ise dikkat çekti.

Son senelerde birçok teknoloji ve otomotiv firması logosunda değişikliğe gitti. Ağırlıklı olarak ise Peugeot gibi geçmişe atıf yapılan logolar öne çıktı. Bugün de Citroen yeni araçlarında kullanacağı logosunu tanıttı. İşte ayrıntılar...

Geride bıraktığımız aylarda Peugeot, meşhur aslan logosunu 13. defa değiştirdi. Artık 1960 senesinde kullanılan versiyonun 3D modelini kullanıyor. Citroen de benzer bir adım atıp tarihinin ilk logosuna oldukça benzeyen bir formata döndü.

İLK LOGOYA ATIF

Firma Citroen 1919 senesindeki logosuna oldukça benzeyen bir tasarım yaptı. Üstelik bu yeni logoyu temsili olarak bir otomobilin ön panjuru üstünde de sergileyerek nasıl görüneceğine yönelik fikir sundu.

Yeni logo tasarımının 2023 senesinden sonra piyasaya sürülen otomobillerde kullanılmaya başlanacağı kaydedildi. Mesele ile alakalı Citroen CEO’su Vincent Cobée şunları belirtti:

"103 yıllık tarihimizde muhtemelen en heyecan verici bölüme girerken, Citroen’in modern ve çağdaş yeni bir görünüm benimsemesinin zamanı geldi. Yeni kimliğimiz, geleneksel endüstri kurallarına meydan okuyan cesur ve özellikle elektrikli sürüş dahil tüm deneyimlerin ne olursa olsun daha uygun fiyatlı, konforlu ve eğlenceli olmasını sağlayarak ilerlemenin zarif bir sembolüdür."