21 Eylül güncel akaryakıt fiyatları ne oldu? Zam mı geldi? Yoksa indirim mi?

21 Eylül güncel akaryakıt fiyatları ne oldu? Zam mı geldi? Yoksa indirim mi?
Son dönemlerde sürekli olarak artmaya devam eden dolar ve brent petrol fiyatları sonrası vatandaşlar nerdeyse her gün fiyatlar konusunda araştırmalar yapmaya devam ediyorlar. Aracı olan bir çok vatandaş son zamları yakalamak için her gün internet üzerinden fiyat kontrolü yapmaya başladı. Peki benzine zam mı geldi, son güncel fiyatlar ne durumda?

Dolar kurundaki ve brent petroldeki fiyat artışları doğal olarak ülkemizdeki akaryakıt fiyatlarına da doğrudan etki etmekte. Güne 107 dolarlardan başlayan brent petrol varil fiyatı %2.25 değer kaybetti ve 104 dolara kadar düştü. Bu son düşüşün ardından ülkemizde akaryakıt fiyatlarına indirim geleceğine dair bir takım yorumlar da artmaya başladı.

MOTORİNE İNDİRİM YAPILDI

Son düşüşlerden sonra motorinde 3 Eylül Cumartesi geçerli olacak şekilde benzine 1 lira 51 kuruş motorin grubuna ise 2 lira 41 kuruş indirim yapılmıştı. 6 Eylül Salı gününden itibaren ise motorine 70 benzine 56 kuruş zam yapılması moralleri bozmuştu.

1 LİRA 14 KURUŞLUK İNDİRİM YAPILDI

Sektör temsilciler daha sonraki süreçte 7 Eylül Çarşamba gününden geçerli olacak bir şekilde 77 kuruşluk bir zammı daha duyurmuşlardı. Daha sonra ise motorinin litresine 1 lira 14 kuruş bir indirim yapıldı. 21 Eylül tarihine geldiğimizde ise motorinde bir indirim daha olacak. Çarşamba gününden itibaren geçerli olacak şekilde motorine 1 lira 76 kuruşluk bir indirim yapıldı.

Güncel akaryakıt fiyatları

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI NE?

İstanbul'da bir litre benzin fiyatı 19,23 TL

İstanbul'da bir litre motorin fiyatı 23,05 TL

İstanbul Avrupa yakasında bir litre LPG fiyatı 11,35 TL