Bitlisli Belkıs kimdir? İşte Bitlisli Belkıs olayı ve korkunç hikayesi

Bitlisli Belkıs kimdir? İşte Bitlisli Belkıs olayı ve korkunç hikayesi
Son günlerde sosyal medyada Bitlisli Belkıs hikayesi gündem oldu. Peki Bitlisli Belkıs olayı nedir? Bitlisli Belkıs gerçek mi? Bitlisli Belkıs evi nerededir? İşte Bitlisli Belkıs'ın hayat hikayesi ve fotoğrafı...

Bitlisli Belkıs hikayesi gerçek mi, kimdir, nerelidir soruları son günlerde gizemli ve sırlı olayları merak edenler arasında gündem oldu. Türkiye çapında hatta dünya çapında efsaneler, hayaletler, ruhlar diyarından sık sık haberler, öyküler anlatılagelir. İnsan oğlu yaratılıştan beri bu tür hikayelere hep çok meraklı olmuştur. Özellikle de teknolojinin olmadığı dönemlerde, insanların konuşma gereksinimlerini gidermek halinde kaldığı uzun sohbetli oturumlarda bu hususlar gündemin başını çekerdi. Uzun kış akşamları süresince neneler, dedeler, anneler, babalar çocuklarını oyalamak ya da bazen de gerçeği öğretmek amacıyla ateşin başında onlara uzun uzun masallar, hikayeler anlatırdı. İşte bu anlatılan hikayelerin içerisinde bazen akla hayale sığmayan, yalnızca hayal aleminde olan olay ve kişiler de vardı. Bunlara benzer hikayeler günümüzde de anlatılıyor. Onlardan biri Bitlisli Belkıs hikayesi. Bitlisli Belkıs hikayesi internette son günlerde gündem olmaya başladı. Hikaye şöyle anlatılıyor;

"Bundan çok uzun zaman evvel Bitlis'in tam olarak nerde olduğunu kimsenin bilmediği köylerinde yeni doğan bebekler dünyaya hastalıklı olarak geliyorlardı. Köylüler, asla bunun nedenini öğrenemedi. Yeni doğan bebeklerin bir bölümünün el ve ayakları yokken, bir bölümünün de ayakları olmadan dünyaya geldikleri söyleniyordu. Hatta işin en korkunç kısmı ise yeni doğan bebekler tek gözlü olarak dünyaya geliyor ve bebeklerin derileri, yılan derileri gibi oluyordu.

TANINMIŞ BİR BÜYÜCÜYDÜ

Yeni doğan bebeklerin tamamında bu tür hastalıklar olması sonrasında, köylüler üzerlerinde bir lanet veya bir büyü olduklarını düşünmeye başladılar. Bu duruma bir çare aramak için, Bitlis'te büyücülüğü ile bilinen bir kadına gitmeye karar verirler. Gidecekleri bu kadın, civardakilerin Belkıs Ana olarak isimlendirdikleri ve görüntüsü korkutucu olan tanınmış bir büyücüydü.

Olaylar, resmi mercilere konuşan kişi tarafından şöyle şöyle anlatılıyor: "Ben kendisini çok görmedim. Yalnızca bir defa onu uzaktan gördüm ve onun mübarekliğine anlatacağım biçimde tanık oldum. Bir gece dünyaya hastalıklı gelmiş bebeklerden birini kendisine götürdüler. Belkıs, diğer çocukların annelerini evin bahçesinde topladı. Yaklaşık 15-20 kişilik grup, evin bahçesinde Belkıs'ın söylediği ayetleri tekrarlıyorlardı.

"YÜKSEK SESLE BAĞIRMAYA BAŞLADI"

Onlar ayetleri okumayı sürdürürken, Belkıs da yeni doğan ve iki gözü de olmayan bebeği beşiğin içine koydu ve bebeğin olmayan gözlerinin olduğu kısma farklı şekiller çizdi, Arapça yazılar yazmaya başladı. Ardından ilk defa duyduğum sözlerle beraber, yüksek sesle bağırmaya başladı.

O esnada simsiyah bir gölgenin beşiğin yanına doğru gittiğini hepimiz gördük. O simsiyah gölge, bebeği beşikten alıp oradan ayrıldı. Herkes, çığlık çığlığa bağırdı. Böyle bir şeyi daha önce görmedim. Duyduklarıma göre, bu olay daha önceden de olmuş ve aynı biçimde bebekleri götürmüş. O gölgenin ne olduğunu hiç bir zaman öğrenemedik.

"SENELERDİR KULLANILMAMIŞ GİBİYDİ"

Çocukları ellerinden alınan köylüler aradan bir kaç yıl geçmesine karşın yeni doğanların da hastalıklı olması ve yaşamlarının daha da kötüleşmesi, başlarının beladan kurtulmaması sonrasında toplanır. Bitlisli Belkıs isimli kadının evine tekrar giderler. Ancak onu evinde bulamazlar. Anlatılanlara göre eve girdikleri zaman şahit oldukları şeyler bir çok kişinin köyü terk etmesine sebep olmuş. Çünkü Bitlisli Belkıs'ın evi sanki senelerdir kullanılmamış içinde kimse yaşamamış gibidir."

Köylüler yaşadıkları olayları ve kadının dolandırıcı olduğunu sandıklarında köye jandarmayı davet ettiler. Jandarma köye gidip, köyde araştırma yaptı. Ancak yaptıkları araştırmada, kadının köyde ikamet ettiği ile alakalı hiç bir kayıt bulumadılar. Hakkında hiç bir bilgiye ulaşılamadı. Bu nedenle Bitlisli Belkıs'ın gerçekte kim olduğu halen bilinmiyor. Bu olaylara şahit olmuş bir çok vatandaş Belkıs'ın çocuk sahibi olmayan insanlara yaptıkları büyüler sebebiyle, bu topraklarda yaşamış insan suretinde olan bir cinnia veya bir ifrit olduğunu düşünüyor.

Bitlisli Belkıs'ın büyülerde kullandığı çocukların ve gölgeler tarafından alınan bebeklerin başlarına ne geldiği hala bilinmiyor.