Jetle gezen Miraç Orbay Hoca'nın söz ettiği Atıf Harmanda kimdir?

Jetle gezen Miraç Orbay Hoca'nın söz ettiği Atıf Harmanda kimdir?
Tiktok şeyhi olarak bilinen Miraç Orbay Hoca'nın videsounda ismi geçen 'Atıf abi'nin kim olduğu belli oldu. Peki videoda söz edilen ve jeti Miraç Orbay'a gönderen Atıf Harmanda kimdir, ne iş yapıyor, Tiktok hesabı var mı?

Atıf Harmanda kimdir sorusu "TikTok Şeyhi" olarak gündem olan Miraç Orbay adlı kişinin İstanbul'a kiralık özel jetle gelişinin ardından merak edildi. Orbay, özel jetle İstanbul'a gelmesinin ardından, "Atıf abiye teşekkürler" biçiminde açıklamalarıyla merak uyandırmıştı. Herkes, Atıf'ın kim olduğunu sormaya başladı. İşte o Atıf denilen vatandaş belirlendi. Meğer o da Miraç Orbay gibi TikTok fenomeni imiş.

Miraç Orbay adlı kişi, Adıyaman Menzil'den İstanbul'a özel jetle seyahat ederek Ayasofya'da namaz kılacağını belirtmiş ve bu olanakları sağlayan "Atıf abisine" teşekkürlerini sunmuştu. Tüm bunları da TikTok sayfasından paylaşınca bazı internet siteleri tarafından haber olmuştu.

ZİVER HAVACILIK ŞİRKETİNE AİT

TikTok şeyhi olarak tanınan Miraç Orbay'ı Ayasofya'da namaz kılması amacıyla jetiyle İstanbul'a taşıyarak Riva'daki lüks villasında konuk edip lüks otomobille gezdiren iş adamının kim olduğu belli oldu. TC-ALT tescilli Hawker 800XP uçak orta menzilli, 8 kişiye dek yolcu alabilen popüler bir iş jeti… Melih Can Harmanda'nın sahibi olduğu jeti, Ziver Havacılık işletiyor.

Orbay'ın videoda ismini verdiği “Atıf Abi” ise, Melih Can Harmanda'nın babası Atıf Harmanda. Havacılık sektörü Atıf Harmanda'yı World Focus Havayolları'nın ortağı olarak biliyor. World Focus, 57 kişinin yaşamını yitirdiği Isparta kazasındaki uçağın sahibiydi. Atlasjet, uçağı World Focus'tan kiralık olarak almıştı. World Focus'un bakım hizmetlerini geciktirdiği, yedek parça alımı gerçekleştirmediği, borçlarını ödemediği için teknik hizmet alamadığı, uçakların bakımsız olduğu uçağın bu sebeple düştüğü öne sürülmüştü.

LÜKS HAYATINI PAYLAŞIYOR

İş insanı Atıf Harmanda'nın da bir TikTok sayfası bulunuyor. Burada özellikle lüks hayatına ait videolar çeken Harmanda, Bentley ve Rolls Royce marka araçlarını, ultra lüks yatını, deniz kıyısındaki havuzlu malikanesini ayrıntıları ile gözler önüne seriyor.

Beşiktaş taraftarı kimliğini öne çıkaran Harmanda bir videosunda güneş enerjisiyle alakalı çalışmalar yaptığını söyleyerek şunları belirtiyor: “Yeni teknolojiler, güneş enerjisini yerin altına 6 ay depolama sistemleri… Uzun süredir bilim adamı Profesör Petroviç'le beraber çalışıyoruz. Bunların hepsi yeni teknolojiler. Bu yukarıdan güneş enerjisini topluyor, buradan aşağı iletiyor. Bunlar bizim yeni çalışmalarımız.”