Adı "cehennemdeki ağaç" diyerek iptalini istemişlerdi! Zakkum konserine gençler akın etti

Adı "cehennemdeki ağaç" diyerek iptalini istemişlerdi! Zakkum konserine gençler akın etti
Din Görevlileri Birliği Derneği'nin “Zakkum fuhuştan başka bir şeye hizmet etmiyor. İsmi de cehennemde yetişen bir ağacın ismi" ifadeleriyle iptalini istediği Zakkum konseri Şanlıurfa'da düzenlendi. Konsere gençler akın etti.

Din Görevlileri Birliği Derneği'nin “Zakkum fuhuştan başka bir şeye hizmet etmiyor. İsmi de Cehennem'de yetişen bir ağacın ismi" diyerek konserinin iptal edilmesini talep ettiği Zakkum dün gece coşkuyla sahnedeydi.

BİNLERCE KİŞİ GELDİ

Konseri izlemek isteyen büyük bölümü gençlerden oluşan binlerce kişi konserden saatler önce Haleplibahçe Semti'ndeki Kent Müzesi önüne akın etti.

Konsere katılım Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı tarafından açıklandı. Konsere katılım, 50 bin kişi olarak açıklanırken, Zakkum Grubu ise sosyal medya hesabından kendilerini 25 bin kişinin izlediğini ifade ederek Şanlıurfalılara teşekkür etti.

ZAKKUM AÇIKLAMA YAPTI

Zakkum Grubu dün konserin ardından sosyal medya hesabından teşekkür etti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Son bir haftanın (Akla sığmaz şekilde) gündemi olan Şanlıurfa konserimiz az önce sona erdi. Kirli beyinlerin din istismarcılarının, Şanlıurfa’ya yakışmayan bu kişilerin yegane amacının vitrinde kalmak, gündem yaratmak, yobazlığı normalleştirmek olduğunun farkındayız. Hafta boyu sesiz kalmamız bu sebeptendi. Bu zorbalığın, bağnazlığın ve akıldışılığın savunucularının değirmenine su taşımayı asla istemeyiz. Bu kişiler en sağlam cevabı bu gece Şanlıurfa’da bizi izlemeye gelen 25 bin güzel insandan aldılar. Ne güzeldin bu gece Şanlıurfa. Biz Müzik yapmak ve biz müziğimizi iletmek için varız. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda tam 23 senedir de müziğimiz yapmaya devam ediyoruz. Ve asla akıldan çıkmasın, Aydınlık karanlıktan korkmaz.”