Gürsel Tekin'in HDP çıkışı Millet İttifakı'nı karıştırdı! Meral Akşener çok net konuştu

Gürsel Tekin'in HDP çıkışı Millet İttifakı'nı karıştırdı! Meral Akşener çok net konuştu
CHP'li Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebilir" çıkışının akabinde Millet İttifakı'nda çatlağa neden oldu. İYİ Partili isimlerden arka arkaya eleştiriler gelirken İYİ Parti lideri Meral Akşener, "HDP'nin olduğu masada biz olmayız" ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin katıldığı bir televizyon programında iktidara gelmeleri halinde HDP'ye bakanlık verebileceklerini ifade etmiş bu da eleştirilere neden olmuştu.

Bunun üzerine İYİ Partili üst düzey isimler eleştirilerde bulunmuştu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bu konuya ilişkin sorulan bir soruyu geçiştirirken CHP'li eski milletvekili Barış Yarkadaş, "İYİ Partililer beni konuşturmasın" diyerek HDP'nin oylarıyla kazanıldığını öne sürdüğü belediyelerde İYİ Partili isimlerin daire başkanlıkları, genel müdürlükler ve ihaleler aldıklarını iddia etmişti.

"MASADA OLMAYIZ"

HaberTürk'ten Mahir Kılıç'ın haberine göre partisinin il başkanlarıyla bir araya gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 5 saat süren toplantıda bu konuya ilişkin keskin bir çıkış yaptı.

Gürsel Tekin'in sözlerinin gündeme geldiği toplantıda İYİ Parti il başkanları, HDP'ye karşı tutumun kırmızı çizgileri olduğunu söyledi.

İl başkanlarının konuşmasının ardından konuya değinen İYİ Parti lideri, "HDP’nin olduğu masada biz olmayız. Bizim olduğumuz masada da HDP olmaz. Bu hassasiyetimiz devam edecek. Parti yetkilileri konuyla ilgili, parti hassasiyetleriyle ilgili gerekli açıklamalar yaptı" diye konuştu.