HDP'ye bakanlık verilecek mi? Kemal Kılıçdaroğlu açıkladı

HDP'ye bakanlık verilecek mi? Kemal Kılıçdaroğlu açıkladı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in televizyon programında, sunucunun “Siz diyorsunuz ki HDP’ye bakanlık verilebilir” demesi üzerine “Elbette verilebilir” yanıtıyla ilgili kendisine yöneltilen soruya, "Karar alınırken altı lider oturup karar alacağız. Dolayısıyla şu veya bu herhangi bir şekilde ironi de yapabilir başka bir konuşma da yapabilir. Burada önemli olan altı liderin karar almaları" diye cevapladı. "Elbette oturup konuşacağız." dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, altılı masanın kendi ismi üzerinde uzlaşması durumunda Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya da, "Hazırım. Zaten devletin nasıl yönetilmesi gerektiği belli" diyerek kafalardaki soru işaretlerini temizledi.

Öte yandan Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in televizyon programında, sunucunun “Siz diyorsunuz ki HDP’ye bakanlık verilebilir” demesi üzerine “Elbette verilebilir” yanıtıyla ilgili kendisine yöneltilen soruya, "Karar alınırken altı lider oturup karar alacağız. Dolayısıyla şu veya bu herhangi bir şekilde ironi de yapabilir başka bir konuşma da yapabilir. Burada önemli olan altı liderin karar almaları" diye cevapladı.

Erken seçime hazırlanmaya başladıklarını, sandık güvenliği için belirledikleri kişilere eğitim verdiklerini anlatan CHP lideri, "Biz seçime çalışıyoruz çünkü ne yapacakları nasıl karar alacakları belli değil. Her an her şey olabilir Türkiye’de" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ayda 10 bin dolar rüşvet alan siyasetçi açıklamasını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Bu kişinin kimliğini açıklayıp dilekçe vermiyorsa bu kişi rüşvetin ortağıdır" dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı yolsuzluk dosyalarının kapatıldığını belirten CHP lideri, "Bu sadece fotoroman Süleyman’ın işi değil. Yukarıdan gelen talimattır" dedi. Sözlerinin devamında organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in ismini vermeden, Cumhurbaşkanı danışmanlarının da isminin geçtiği rüşvet ağı iddialarını hatırlatan CHP lideri, "Malı götüren danışman mı olur? Erdoğan niye konuşmuyor? Bunları hangi gerekçeyle mahkemeye vermiyor?" diye sordu.