MEB'in Din dersi müfredatından Diyanet çıktı! Anayasa Mahkemesi ortaya çıkardı

MEB'in Din dersi müfredatından Diyanet çıktı! Anayasa Mahkemesi ortaya çıkardı
Anayasa Mahkemesi, 2019 yılına kadar olan tüm Din kültürü ve ahlak bilgisi müfredatını inceledi. Yapılan incelemenin sonucunda temel politika olarak Diyanet İşleri Başkanlığı’nın politikalarının benimsendiği ortaya çıktı.

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın yaptığı göre, Din kültürü ve ahlak bilgisi (DKAB) dersi müfredatını 2019’a kadar inceleyen Anayasa Mahkemesi (AYM), ders müfredatının dinler hakkında yansız ve tanıtıcı bilgiler verme ve ahlaki değerli benimsetme içeriğine kavuşturulamadığını, İslam’ın belirli bir yorumunun anlatıldığını ortaya çıkardı.

Raporun “temel politika ve öncelikler” kısmında, Diyanet İşleri Başkanlığı’nı andıran “temel politika” ifadeleri yer aldı. İlgili bölümde, “Gençlerimizi, İslam dışı inançlara ilgi duymaktan ve zararlı cereyanların ağına düşmekten korumak ve onları din konusunda sağlıklı bilgilendirip, aydınlatmak”, temel politika ve öncelikler arasında yer alıyor.

Aynı bölümde, “Temel İslam bilimleri ve fen-sosyal bilimlerini aynı çatı altında toplayarak bilime ve medeniyete tevhidi bir bakışla yaklaşmak, dünya-ahiret dengesini gözeten ve bu anlayışa sahip olan bireylerin yetişmesini sağlamak” önceliği vurgulandı.

Öte yandan, raporun zayıflıklar kısmında, “istenen sayıda deneyimli okul yöneticisi bulunmadığı, okul müdürlerinin yeni görevlendirildiği” belirtildi.