'Bahçeli erken seçim çağrısı yapacak' iddiası gerçek mi? MHP'den flaş bilgilendirme

'Bahçeli erken seçim çağrısı yapacak' iddiası gerçek mi? MHP'den flaş bilgilendirme
Gazeteci Barış Yarkadaş katıldığı bir programda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 4 Eylül'deki mitingde erken seçim çağrısında bulunacağını iddia etmişti. MHP bu iddiaların üzerine jet hızıyla açıklama yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ilgili önemli bir iddia ortaya atılmıştı. Gazeteci Barış Yarkadaş, çıktığı bir televizyon programında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Sivas'ta 4 Eylül tarihinde gerçekleştireceği mitingde erken seçim çağrısında bulunabileceğini öne sürdü.

TV100’de bir canlı yayına katılan gazeteci Barış Yarkadaş, bu haberi almasının ardından birçok AKP'li ismi aradığını ve kulaklarına böyle bir şeyin gelip gelmediğine dair istihbarat toplamaya çalıştığını ifade etti. AKP idarecileri ise Devlet Bahçeli'nin böyle bir karar alması durumunda Tayyip Erdoğan ile beraber alacağını söylediğini ve ayrıca “Tayyip Bey’in de gezilerini artırması bizde de böyle bir hava uyandırıyor’ dediklerini ifade etti.

"ERDOĞAN İLE BAHÇELİ ARASINDA ANLAŞMA VAR"

Ayrıca Barış Yarkadaş açıklamasının devamında Ankara kulislerinde Devlet Bahçeli ve Recep Tayyip Erdoğan arasında bir anlaşma olduğunu söyleyerek, erken seçim çağrısı yapılacağını iddia etti. Barış Yarkadaş erken seçimin hedefinin ise ekonomiyi rahatlatmak olduğunu ileri sürdü.

MHP'DEN İLK AÇIKLAMA

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, Yarkadaş'ın erken seçim iddialarının ardından sosyal medya hesabından konuya dair açıklamada bulundu. Yalçın,

"CHP’de vekil iken yalan ve iftira müstahsili, gazetecilik ederken de asparagas haber tüketicisi olan Barış Yarkadaş, katıldığı bir TV programında yine mesleki ihtisasını konuşturmuş" diyen Yalçın, "Yarkadaş, Sayın Genel Başkanımızın 4 Eylül’de Sivas’tan erken seçim çağrısı yapabileceğini öne sürmüş. Yalanı avuç avuç içen, gerçeğin bir damlasını bile yutamaz. Sonunda, kendisi de ona inananlar da yalanda boğulur" ifadelerini kullandı. Ardından şu şekilde devam etti:

"Bize medya çevrelerinden ulaşan son bilgilere göre, TV kanalları çalışanlarını boğulma tehlikesinden koruma kararı almış. Martavalcı Yarkadaş’a 4 Eylül’den itibaren ekran yasağı uygulanacakmış!"