Danimarka binlerce işçi alacak? Hangi kadrolara alım olacak, şartlar neler?

Danimarka binlerce işçi alacak? Hangi kadrolara alım olacak, şartlar neler?
Danimarka yurt dışından binlerce işçi alacağını açıkladı. Peki Danimarka'da işçi olmak için şartlar neler? Danimarka işçi alımı başvurusu nasıl yapılır?

Danimarda vasıflı - vasıfsız 85 bin işçi alımı yapacak! Danimarka bazı sektörlerdeki işçi açığını gidermek amacıyla başka ülkelerden işçi alacağını açıkladı. Temizlik personeli, güvenlik görevlisi, çevre düzenleme, vasıflı veya vasıfsız işçi alanlarında ülkede önemli bir işçi eksiği var. Haberi duyan ve Danimarka'da işçi olarak çalışmak isteyen vatandaşlar gerekli koşulları yerine getirip getirmediğini öğrenmek amacıyla araştırmalara başladı. Danimarka'da işçi maaşları ne kadar? Hangi mesleklerde alım olacak? Başvuru şartları ne? İşte ayrıntılar...

Temizlik görevlisi, güvenlik görevlisi, çevre düzenleme, vasıflı veya vasıfsız işçi kadrolarından çalıştırılmak üzere personel alımı yapıldığını ancak ilanlara başvuru olmadığı için ciddi personel problemi yaşandığını duyuran yerel yönetimler hükümetten ülke dışından işçi, personel alımı yapılması talebinde bulundu. Danimarkalı işçiler haftada 33 saat çalışıyor. Danimarka asgari ücret aylık olarak ise 10300 Danimarka kronu yani 1384 Euro’dur.

İŞÇİ BULMAKTA ZORLANIYORLAR

Danimarkalı esnaflar, 38 bin çalışan eksiği bulunduğunu ve hükümet eli ile eksiğin yurt dışından tamamlanabileceğini duyurdu. İşçi bulmakta çok zorlanıldığını söyleyen esnaf, acil olarak boş kadrolar için çalışan bulunmasını istedi.

Danimarka Belediyeler Birliği tarafından paylaşılan açıklama neticesinde ülke çapında 44 bin personel eksiği bulunduğunu ve istihdam yapılacak personelin kademeli alımlar gerçekleştirilerek 2030 senesine dek devam edeceğini ilan edildi.