Önce iptal edildi ardından güncellendi! Sürücülerin kabusu olan motorin zammı kesinleşti

Önce iptal edildi ardından güncellendi! Sürücülerin kabusu olan motorin zammı kesinleşti
Dün motorine yapılması beklenen zam petrol fiyatlarındaki düşüşün ardından iptal edilmişti. Bugün yapılan yeni açıklamaya göre bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorine 79 kuruş zam bekleniyor.

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki dalgalanma en çok akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Dün yaşanan gelişmelerin ardından önce motorine zam yapılacağı açıklanmış akabinde söz konusu zam iptal edilmişti. Bugün yapılan yeni açıklamayla birlikte ise motorine zam geleceği kesinleşti.

ÖNCE ZAM GELMİŞTİ ARDINDAN İPTAL KARARI

Motorin grubunda bugün yapılması planlanan 1 lira 26 kuruşluk zam, Brent petrol fiyatlarının düşmesiyle birlikte iptal edilmişti. Bu nedenle akaryakıt fiyatlarında 16 Ağustos 2022 yapılması beklenen değişiklik ertelenmiş oldu. Sektör temsilcilerinin verdiği yeni bilgiye göre ise yeni motorinde 17 Ağustos Çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere 79 kuruş zam yapılması öngörülüyor.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

  • LPG fiyatları: İstanbul'da Otogaz fiyatı 11,35 TL, Ankara'da litre fiyatı 11,37 TL, İzmir'de ise 11,04 TL.
  • Benzin fiyatı: İstanbul'da benzinin litresi 21,15 TL, Ankara'da benzinin litresi 21,28 TL, İzmir'de benzinin litresi 21,27 TL
  • Motorin fiyatı: İstanbul'da motorinin litre fiyatı ortalama olarak 23,18 lira, 
  • Ankara'da motorinin fiyatı 23,27 lira, İzmir'de motorinin fiyatı 23,28 TL.