CHP'den seçim güvenliği çıkışı! Araştırma ortaya çıkardı, tek bir evden çıkan seçmen sayısı şoke etti

CHP'den seçim güvenliği çıkışı! Araştırma ortaya çıkardı, tek bir evden çıkan seçmen sayısı şoke etti
CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, seçmen bilgileri hakkında son dakika açıklamalarında bulundu. Adıgüzel, "Bir kapı numarasında 40 seçmen olduğunu görünce gittik baktık. AK Parti'li meclis üyesinin evi çıktı" ifadelerini kullanarak bir skandalı ortaya çıkardı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bizim elimizdeki seçmen bilgileri YSK’de yok” sözlerinin ardından konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Her seçim döneminde siyasi partilerin YSK'den iki kere bilgi aldığını hatırlatan Adıgüzel, bu verileri kontrol ettiklerini belirtti. Bütün çalışmaların yasalara ve hukuka uygun olarak yapıldığına dikkat çeken Adıgüzel, AKP'nin seçim kaybetme korkusuyla suyu bulandırdığını söyledi.

YSK'nin paylaştığı verilerle seçim çalışmalarını oluşturan Adıgüzel, "Biz bunlarla da kalmıyoruz. 1 milyon 300 bin üyeyle bu verilerin tekrar seçmen listeleriyle birleştiriyoruz" dedi.

Sorunlu seçmenleri adreslerde tespit ettiklerini, bu verileri de YSK'ya bildirdiklerini söyleyen Adıgüzel, tek amaçlarının seçmen iradesine leke sürülmemesi olduğunu söyledi.

BİR EVDEN 40 SEÇMEN ÇIKTI

"Hatalar CHP tarafından belirlendi, İçişleri Bakanlığı utansın. İktidar partisinin bize teşekkür etmesi lazım" diyen Adıgüzel, 2019 seçimlerinde yaşanan bir skandalı daha ortaya çıkarmış oldu.

Adıgüzel, "2019 seçimlerinde Üsküdar'da bir kapı numarasında 40 seçmen olduğunu görünce gittik baktık. AK Parti'li meclis üyesinin evi çıktı" ifadelerini kullandı.