Müftülük yanına alkol ruhsatına CHP karşı çıktı, AK Parti ve MHP evet dedi

Müftülük yanına alkol ruhsatına CHP karşı çıktı, AK Parti ve MHP evet dedi
Manisa'nın Yunusemre ilçesinde müftülüğün yanında yer alan bir AVM'ye alkol ruhsatı verilmesi teklifi görüşüldü. CHP teklife hayır derken, AK Partili ve MHP'li üyeler müftülüğün yanındaki AVM'ye alkol ruhsatı verilmesine onay verdi.

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde yer alan Uncubozköy Mahallesi’ndeki AVM’ye verilmek istenen ‘alkol ruhsatı’ Manisa Büyükşehir Belediyesi ağustos ayı meclis toplantısında görüşüldü.

Toplantıda AVM’nin olduğu alanın civarında Manisa Adliyesi, Manisa Emniyet Müdürlüğü, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi ve Tıp Fakültesi ve Manisa Müftülüğü hizmet binasının olduğunu belirten CHP’li meclis üyeleri, ‘alkol ruhsatı’ verilmesinin uygun ve etik olmadığını söyledi.

CHP KARŞI ÇIKTI

Cihan Başakçıoğlu’nun Gazete Duvar’daki haberine göre; CHP’nin bu fikrine AK Parti, MHP ve BBP’li bazı üyeler de katılırken, MHP Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü meselenin komisyona gitmesi gerektiği doğrultusunda fikir beyan etti. MHP’li Belediye Başkanı Cengiz Ergün, toplantı maddesinin oylanmasını talep etti.

Söz konusu gündem maddesinin oylamasında ise CHP “ret” oyu verdi. CHP grubu adına açıklamalar yapan CHP Manisa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Bülent Mersinli, “Milliyetçi, muhafazakar diye kendini addeden insan şimdi içki ruhsatı vermeye çalışıyor. Nereye vermeye çalışıyor, hemen tarif edeyim ben size. Bu 100 metre kare içerisinde Tıp Fakültesi var. Adliye var, emniyet var, kaymakamlık var, Diyanet İşleri var. Böyle yer olmayan onlarca ruhsat başvurusuna şimdiye kadar herkes ret oyu vermiştir. Bu yaman çelişkiyi anlamakta zorluk çekiyorum. Hem milliyetçiyiz hem muhafazakarız hem bunu derken bu belediye meclisinde üç ayda bir içki ruhsatı veriyorsunuz” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ, MHP VE İYİ PARTİ 'EVET' DEDİ

AK Parti, MHP ve İYİ Parti üyesi meclis üyelerinin çoğu ise “evet” oyu verdi. Oyların 25’e 25 eşit çıkması sonrasında ise Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cengiz Ergün’ün oyu iki oy sayıldığı için söz hususu madde oy çokluğuyla kabul edildi.