Beykent bizi sömürme olayı ne? Öğrenciler neden isyan ediyor? Binlerce tweet atıldı!

Beykent bizi sömürme olayı ne? Öğrenciler neden isyan ediyor?  Binlerce tweet atıldı!
İstanbul'da yer alan Doğuş Üniversitesi ve Beykent Üniversitesi okunulan süre boyunca eğitim artışı ücreti yıllık %5’i aşmayacak sözünü tutmadı. Binlerce öğrenci Twitter'dan mağduriyetlerini dile getirerek, #beykentbizisömürme etiketiyle tweetler attı.

Türkiye'de artan enflasyonla gıdadan ulaşıma, barınmadan enerjiye tüm temel gider kalemlerine gelen zamlar, eğitimdeki ücretleri de artırdı. 2022-2023 eğitim öğretim yılı için özel okullar zamlanan ücretlerini açıklamaya başladı. İstanbul'da yer alan Doğuş Üniversitesi ve Beykent Üniversitesi de eğitim ücretlerini açıklamaya başladı. Ancak bu iki üniversite kayıt olan öğrencilerine verdiği yüzde 5'lik artış sözünü tutmadı.

YÜZE 206 ZAM YAPILDI

Okunulan süre boyunca eğitim artışı ücreti yıllık %5’i aşmayacak sözünü tutmayan Doğuş Üniversitesi ve Beykent Üniversitesi eğitim ücretlerine %225 oranında zam gerçekleştirdi. Sosyal medyada mağduriyetlerini duyurmaya çalışan binlerce öğrenci tepkilerini dile getirdi.

DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ'DE YÜZDE 100'E VARAN ZAM YAPTI

Beykent Üniversitesi öğrencileri yeni eğitim öğretim yılından hemen önce yüzde 206 zam haberiyle karşı karşıya kaldı. Doğuş Üniversitesi de bazı bölümlerde yüzde 100'e varan zam yaptı.

İşte mağdur öğrencilerinin tepkilerinden bir kaçı;