Muhalefet partilerinin yabancı ülkelerle kurduğu temaslar AKP'de nasıl karşılanıyor?

Muhalefet partilerinin yabancı ülkelerle kurduğu temaslar AKP'de nasıl karşılanıyor?
Gazeteci Murat Yetkin kaleme aldığı yazısında "Yabancı ülke, ya da kuruluşların Türkiye’deki muhalefet partileriyle kurduğu temas artık Erdoğan ve AK Parti’de tehdit algısına yok açıyor. AK Parti, bu temasların daha çok ABD ve Batı Avrupa kaynaklı olmasını, kendi kontrolündeki medya üzerinden 15 Temmuz darbe girişimini çağrıştıracak şekilde kullanıyor. Ama bu durum da giderek değişiyor." yorumunda bulundu.

Seçime sayılı günler kala muhalefet ve iktidar arasındaki oy toplama girişimleri devam ediyor. AKP kapı kapı oy toplamak için çalışmalar yaparken muhalefet kanadı çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Gazeteci Murat Yetkin kaleme aldığı yazısında "Yabancı ülke, ya da kuruluşların Türkiye’deki muhalefet partileriyle kurduğu temas artık Erdoğan ve AK Parti’de tehdit algısına yok açıyor. AK Parti, bu temasların daha çok ABD ve Batı Avrupa kaynaklı olmasını, kendi kontrolündeki medya üzerinden 15 Temmuz darbe girişimini çağrıştıracak şekilde kullanıyor. Ama bu durum da giderek değişiyor." yorumunda bulundu.

Yetkin söz konusu yazısında, "Gazeteci Fuad Safarov, Medya Günlüğü sitesinde dün (8 Ağustos) akşamı Rusya’nın devlet televizyonu Rossiya-1 kanalındaki dikkat çekici bir tartışmayı yazmış.Rus Meclisinin alt kanadı Duma üyesi, Orta Asya uzmanı Semyon Bagdasarov, Türkiye’nin şu anda “Rusya için dünyaya açılan pencere” demiş. Ancak Rusya’ya Batı yaptırımlarından dolayı büyük gelir eden Türkiye’de enflasyonun yüzde 80’in üzerinde olduğunu ve Erdoğan’ın bu yüzden seçimi kaybedebileceğini söyledikten sonra sadede gelmiş: Atatürk’ün kurduğu CHP ve İYİ Parti var. CHP belediye seçimlerinde büyük kentleri kazandı. Dolayısıyla bizim bu muhalefetle çalışmamız lazım.”
Bagdasarov bunu deyince programın sunucusu Vladimir Solovyov müdahale etmiş: “O zaman Erdoğan’la irtibatı kaydedebiliriz” dedi.