BAŞKAN UYSAL “BALKANLARA HÜZÜNLÜ VEDA” KONFERANSINA KATILDI

BAŞKAN UYSAL “BALKANLARA HÜZÜNLÜ VEDA” KONFERANSINA KATILDI
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, yazar Atilla Güler’in “Balkanlara Hüzünlü Veda 1912-1913: 600 Yıllık Vatan Nasıl ‘El’ Oldu” başlıklı konferans ve imza gününe katıldı....

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, yazar Atilla Güler’in “Balkanlara Hüzünlü Veda 1912-1913: 600 Yıllık Vatan Nasıl ‘El’ Oldu” başlıklı konferans ve imza gününe katıldı.

Başkan Uysal, Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferans öncesi yaptığı konuşmada, 16-17 yaşlarındayken okuduğu Sabahattin Selek’in “Anadolu İhtilali” kitabıyla tarihe farklı bir açıdan ilgi duymaya başladığını paylaştı. Uysal, sürgünler ve kıyımlarla coğrafyanın kimliğini değiştiren 1912 Balkan Savaşı ve sonrasının yeterince anlatılmadığına vurgulayarak, yazar Güler’in kitabı “Balkanlara Hüzünlü Veda” ile aynı adı taşıyan konferansı son derece önemli bulduğunu aktardı.

Muratpaşa Belediyesi olarak dünyayla son derece barışık olduklarını kaydeden Uysal hem Ukrayna Kültür Parkı’nı hem de Lev Tolstoy Rusya-Türkiye Dostluk Parkı’nı Muratpaşa’da açtıklarını söyledi. “Hepsiyle iyi ilişkilerimiz var” diyen Uysal, bu yıl ekim ayında 7’ncisi yapılacak Kaleiçi Oldtown Festivali’yle Antalya’nın, Muratpaşa’nın ve Kaleiçi’nin dünyanın dört yanından konuklarını ağırlayacağını duyurdu.

Festival ile Antalya’nın tarihi kent merkezinin bugün çok geniş bir ağın parçası haline geldiğine dikkat çeken Başkan Uysal, “Neşet Ertaş'ı nasıl biliyorsak Johann Sebastian Bach’ı da öyle dinliyoruz. Ama her topluluğun da bir vatanı var. Ulusal güvenlik diye bir şey var” dedi. Evrensel olmakla, dünyayla barışık olmakla milli çıkarları en üst seviyede tutmanın, ulusal güvenlik değerlerine ciddi yaklaşmanın farklı şeyler olduğuna dikkat çeken Uysal, konuşmasında bu dengenin önemine dikkat çekti.