Sağlık Bakanı Koca'dan doktorları ilgilendiren açıklama

Sağlık Bakanı Koca'dan doktorları ilgilendiren açıklama
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya üzerinden yayınladığı mesajıyla doktor hatası nedeniyle açılan malpraktis davalarına değindi. Koca, "Yeni bir yasanın geçmişe doğru işletilemezliği, Malpraktis Yasası için de geçerli. Yasa çıktığı tarihte devam eden davaları kapsamaktadır. Sonuçlanmış davası sebebiyle haciz tebligatı alan meslektaşımız adına üzgünüz. Devam eden ve yeni davalar için kasıt yoksa rücu asla olmayacak" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya platformu Twitter üzerinden malpraktis davalarına ilişkin açıklama yaptı. Tartışmaya konu olan söz konusu yasanın, sonuçlanmış davaları kapsamadığını ifade ederek, "Sonuçlanmış davası sebebiyle haciz tebligatı alan meslektaşımız adına üzgünüz. Devam eden ve yeni davalar için kasıt yoksa rücu asla olmayacak" diye konuştu.

Sağlık Bakanı Koca, bugün yaptığı açıklamayla, "Yeni bir yasanın geçmişe doğru işletilemezliği, Malpraktis Yasası için de geçerli. Yasa çıktığı tarihte devam eden davaları kapsamaktadır. Sonuçlanmış davası sebebiyle haciz tebligatı alan meslektaşımız adına üzgünüz. Devam eden ve yeni davalar için kasıt yoksa rücu asla olmayacak" dedi. 

MALPRAKTİS DAVALARI

Malpraktis davası, Hekimlik Meslek Etiği Kuralları'na göre belirlenmiş olan; bilgisizlik, deneyimsizlik ya da ilgisizlik nedeniyle bir hastanın zarar görmesi; hekimliğin istismar edilmesi anlamına gelmektedir. Yani kısaca doktor hatası demektir.