Diyarbakır'daki ambulanslara 60 kez saldırı düzenledi! Onlarca saldırı tek bir fail

Diyarbakır'daki ambulanslara 60 kez saldırı düzenledi! Onlarca saldırı tek bir fail
Diyarbakır'da vaka için yola çıkan 112 ambulanslarına taşlı saldırıda bulunduğu ortaya çıkan zihinsel engelli R.B.'nin, bu eylemi 60'ıncı kez gerçekleştirdiği ve hem sağlıkçıların hem de vatandaşların artık bu duruma dayanamadığı fark edilince savcılık talimatıyla Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne gönderildi.

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde zihinsel engelli olan 28 yaşındaki R.B. , 1 Temmuz’da parkın içindeki yaralıya müdahale etmek için olay yerine giden 112 ambulansına taşla saldırıp arka camının zarar görmesine neden oldu. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen polisleri fark eden R.B., olay yerinden kaçtı. Sağlık çalışanları, R.B.'den şikayetçi olurken, yaralı da başka ambulansla hastaneye götürüldü. Polis ekipleri R.B.’yi yakalayıp evine bıraktı.

60 KEZ TAŞLA SALDIRDI

R.B.'nin ambulanslara devamlı olarak zarar vermeye çalıştığı fark edildi. Bu son olayla birlikte 60 kez taşla saldırıda bulunduğu öğrenildi.

Hem sağlıkçılar hem de vatandaşların şikayetleri artınca savcılık, R.B.’nin ruh sağlığı hastanesine sevk edilmesine karar verdi. Polis ekipleri tarafından evinden alınan R.B., Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne götürüldü.