2022 KPSS'de skandallar bitmiyor! Bakın soruların kaç paraya satıldığı iddia ediliyor...

2022 KPSS'de skandallar bitmiyor! Bakın soruların kaç paraya satıldığı iddia ediliyor...
KPSS'de soruların Yediiklim Yayınları'nın sorularıyla aynı çıkmasının ardından bahsedilen yeni iddialar duyanları şoke etti. KPSS sorularının sınavdan 1 ay önce internet ortamında 1000 dolardan satışa sunulduğu ileri sürülüyor. Skandal iddia TBMM gündemine taşındı.

KPSS’de çıkan birçok sorunun Yediiklim Yayınevi'nin hazırladığı deneme sınavındaki soruların birebir aynı olduğu ortaya çıktı. BU haber infiale neden olurken soruların sızdırıldığı iddiaları güçlendi. CHP Milletvekili Alpay Antmen soruların bin dolara internetten satıldığı iddialarını Meclis’e taşıdı. Antmen, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e KPSS iddialarına ilişkin soru önergesi yöneltti.

SORULAR 1000 DOLAR KARŞILIĞI SATILDI İDDİASI

Antmen, Özer'e “2022 KPSS sorularının derin, karanlık internette 1000 dolar karşılığında satıldığı doğru mudur? Doğruysa şu ana kadar kaç kişinin bu soruları satın aldığı belirlenmiştir? Konuyla ilgili bir araştırma yapılacak mıdır?” sorusunu yöneltti.

Antmen’in önergesinde şu sorular yer alıyor:

  • KPSS 2022 sorularının bir yayınevi ve hazırlık kursuna daha önceden verildiği iddiaları doğru mudur? Doğruysa bu konu hakkında soruşturma ne zaman başlatılacaktır? Milyonlarca insanın hayatını etkileyecek olan ve 2010’da FETÖ eliyle çalınmış KPSS soruları skandalının aynısı olan bu durumda bakanlık olarak ne yapacaksınız?
  • Soruları servis edenler kimlerdir? Bu kişiler hakkında soruşturma, idari ve hukuki süreç başlatılmış mıdır? Bu soruların güvenliği neden sağlanamamıştır?
  • Şu ana kadar bahsi geçen yayınevi ve hazırlık kurslarının sorularından kaçı 2022 KPSS soruları ile aynıdır? Kaçı ise benzer sorulardır?
  • 2022 KPSS sorularının derin, karanlık internette sınavdan 1 ay önce 1000 Dolar karşılığında satıldığı iddiaları doğru mudur? Doğruysa şu ana kadar kaç kişinin bu soruları satın aldığı belirlenmiştir? Konuyla ilgili bir araştırma yapılacak mıdır?
  • Başka herhangi bir yayınevi, kurs ve internet sitesinde KPSS sorularının aynıları veya benzerlerine rastlanmış mıdır? Varsa bunlar hangileridir? Konuyla ilgili detaylı bir araştırma ve tarama yapılmakta mıdır?