KPSS iptal mi edilecek? Yediiklim Yayınları kimin?

KPSS iptal mi edilecek? Yediiklim Yayınları kimin?
KPSS'de çıkan soruların Yediiklim Yayınları'nın denemelerinde ve videolarında verilen sorularla birebir benzemesi sonrasında Yediiklim Yayınları kimin, kime ait soruları sorulmaya başlandı. KPSS iptal edilecek mi sorusu da gündem oldu. İşte cevaplar...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafında 31 Temmuz Pazar günü yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın ilk oturumunun ardından, sınav sorularının zorluğu ile alakalı tartışmalar sosyal medya gündemini esir almıştı. Tartışmalara şok edici söylentiler eklendi. Yediiklim Yayınları'nın YouTube sayfasında paylaşılan ders videolarında ve test kitaplarında bulunan sorularla KPSS sorularının birebir benziyor oluşu, soruların kopya olabileceği söylentilerine sebep oldu. Peki Yediiklim Yayınları kimin? KPSS soruları çalındı mı 2022? KPSS iptal mi edilecek? İşte ayrıntılar...

YEDİİKLİM YAYINLARI KİMİN?

2003 senesinde dergi yayıncılığıyla ismini duyuran Yediiklim Yayınları ardından eğitim kurumları şekline gelmiş, test kitapları ve deneme kitapçıkları ile KPSS, ALES, YDS, SPK, GYS, İŞ GÜVENLİĞİ, POLİS AKADEMİSİ, JANA gibi sınavlara çalışan adaylara destek olarak yayıncılık faaliyetlerini sürdürmüştür. Yayıncılık faaliyetine adım atıldığında yayın yönetmenliğini Ali Haydar Haksal'ın yaptığı Yediiklim Yayınları'nın kime ait olduğu kesin olarak bilinmemektedir.

Sosyal medyada, yayınevinde verilen sorular ve KPSS'de çıkan soruların birebir aynı olduğuna yönelik paylaşımlar süratle yayılarak, bu tarz iddiaların meydana çıkmasına sebep olmuştur. Mesele ile alakalı yayınevinden de resmi kurumlardan da şimdilik bir açıklama yapılmadığı için, sadece birer iddia olarak kalıyor.

Söylentilerin süratle yayılması ve adayların tepki göstermesi sonrasında sınavın iptal edilmesi gerektiğine yönelik istekler gelmeye başladı. Haklarının yenildiğini düşünen adaylar sitem edip sınavın iptal edilmesi gerektiğine yönelik paylaşımlar yaptı.