En kolay iş bulunan 10 üniversite bölümü belli oldu! İşte o meslekler...

En kolay iş bulunan 10 üniversite bölümü belli oldu! İşte o meslekler...
Cumhurbaşkanlığı en kolay iş bulunan üniversite bölümlerini ve mesleklerini açıkladı. Peki tercih dönemi gelmişken. En kolay ve hızlı iş bulunan 10 meslek ve üniversite bölümü hangisidir? İşte cevabı...

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan elde edilen istihdam verileri ile Yükseköğretim Kurumu’ndan elde edilen mezun bilgilerini analiz edip Türkiye’de en fazla aranan ve en kolay iş bulunan meslekleri paylaştı.

Cumhurbaşkanlığı'na göre en fazla aranan ve en kolay iş bulunabilen ilk 10 sırasındaki meslek şu şekilde:

1- TIP: Birinci basamakta tıp fakültesi mezunları var. Tıp fakültesi mezunlarının kamuda iş bulma yüzdeki yüzde 100. Mezuniyetin ardından 6 aylık zamanda iş bulma yüzdelikleri ise yüzde 91.5.

2- ECZACILIK: İkinci basamakta ise eczacılık mezunları var. Mezuniyetin ardından iş bulma yüzdeliği 67.9, mezun olmaksızın iş bulma oranı ise yüzde 3.3. Eczacılık bitirip kamuda iş bulmak ise çok zor.

3- ODYOLOJİ: İşitme ve denge üstüne uzmanlaşılan bu kısımda ilk altı ayda iş bulabilme oranı yüzde 67.1.

4- FİZYOTERAPİ: Bu bölümün mezunlarının ilk altı ayda iş bulma oranı yüzde 57.8. Öğrencilikte ise yüzde 5 kadarı iş bulma olanağı yakalıyor.

5- HEMŞİRELİK: Mezunların ilk altı ay içerisinde yüzde 56.8 oranla iş bulabildiği paylaşıldı. Hemşirelikte kamuda iş bulma ihtimali yüzde 50.

6- PİLOTAJ: Havacılığın yaygınlaşması ile pilotluk aranan mesleklerden biri durumuna geldi. Yüzde 56.5 oranla pilotaj mezunları altıncı basamakta yer alıyor. Öğrenci iken iş bulanların oranı ise yüzde 4.

7- PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK: Son senelerin öne çıkan bölümünün ilk altı aylık dönemde iş bulabilme oranı ise yüzde 55.9.

8- ÖĞRETMENLİK: Öğretmenlik mesleği genel başlık olarak toplanmış, bölüm ayrımı gerçekleştirilmemiş. Mezunların altı aylık süreçte iş bulma oranı yüzde 55.6, bir senede iş bulma oranı ise yüzde 11.4. Kamuda çalışma oranları yüzde 70 civarında.

9- İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ: Yeni mezun bir mühendisin altı ayda iş bulma ihtimali yüzde 55.2, öğrencilikte iş bulma oranı ise ortalama yüzde 8.6.

10- SAĞLIK HİZMETLERİ: Bölüm mezunlarının altı aylık dönemde iş bulma ihtimali yüzde 54, bir senelik sürede iş bulma ihtimalleri yüzde 15.7, okurken iş bulma ihtimalleri ise yüzde 11.6.