İran'da ortalığı karıştıran görüntü! Erdoğan'ın Hamaney ile görüşmesinde Türk Bayrağı olmaması dedikodulara neden oldu

İran'da ortalığı karıştıran görüntü! Erdoğan'ın Hamaney ile görüşmesinde Türk Bayrağı olmaması dedikodulara neden oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İran dini lideri Hamaney'in görüşmesinde 'Türk Bayrağı'nın olmaması tartışmalara konu oldu. Kimsenin gözünden kaçmayan bayrak detayı hakkındaki iddialar ortalığı karıştırırken, konu hakkında çeşitli, dedikodular ortaya atıldı. Peki neden bayrak yoktu?

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısının ardından açıklamalar yaptı. Erdoğan'ın, İran dini lideri Hamaney ile görüşmesinde Türk bayrağının neden olmadığı tartışmalarına değinen Çelik, Erdoğan'ın İran'daki hukuki ve siyasi karşılığının Cumhurbaşkanı Reisi olduğunu söyledi. Çelik, "Hamaney'in, Cumhurbaşkanı olmaması, İran düzeni içerisinde daha farklı bir konumda olması sebebiyle o tip bir uygulama yapıyorlar. Bu uygulama sadece Türkiye'ye dönük değildir" dedi.

ERDOĞAN VE HAMENEY GÖRÜŞMESİNDE NEDEN TÜRK BAYRAĞI YOKTU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, resmi ziyarette bulunduğu sırada İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'le yaptığı görüşmede İran bayrağının yanında Türk bayrağı bulunmamasının tartışıldığı hatırlatılan Çelik, Erdoğan'ın İran'daki hukuki ve siyasi karşılığının Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi olduğunu söyledi.

ÖMER ÇELİK BAYRAK DETAYINI ANLATTI

İran'daki anayasal düzenin farklı olduğunu dile getiren Çelik, şu ifadelerle anlattı: "Ayetullah Hamaney bir ruhani makamda ama aynı zamanda siyasi yetkileri olan bir makam bu. Dolayısıyla oradaki anayasal düzenin işleyişi içerisinde oluşturulmuş bir makam. Cumhurbaşkanı'mız ne zaman İran'a gitse çeşitli cumhurbaşkanlarıyla görüşmeleri oldu. Bütün o fotoğraflara bakılabilir... Her iki ülkenin bayrakları da orada bulunmaktadır. Hamaney ile görüşmede ise Hamaney'in, Cumhurbaşkanı olmaması, İran düzeni içerisinde daha farklı bir konumda olması sebebiyle o tip bir uygulama yapıyorlar. Ama bu uygulama sadece Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na dönük değildir. Sayın (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin'in ziyaretine de bakın. Aynı şekilde orada Rusya bayrağı yoktur. Hamaney'in başka görüşmelerinde başka bir format varmış da Türkiye'ye dönük olarak ayrı bir format uygulanmış gibisinden herhangi bir şekilde bir yaklaşım doğru değildir. Bu bilgisizlikten kaynaklanır."