Arap dizisi Semerkant'ta Türklere hakaret üstüne hakaret: Türkler cariyemizdi

Arap dizisi Semerkant'ta Türklere hakaret üstüne hakaret: Türkler cariyemizdi
5 Haziran 2016'da yayınlanan ve Arapların yazıp yönettiği Semerkant adlı dizide Türkler'e hakaretler edildiği ortaya çıktı. Dizinin bir sahnesini paylaşan Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, "Araplarca çekilmiş ve 30 bölüm olarak yayınlanmış 'Semerkant' adlı bu dizide Selçuklu Sultanı Melikşah'ın kızına şöyle hakaret ediliyor; "Türkler bizim köle ve cariyemizdi. Biz şeytana uyduk ve kölelerimiz bizi yönetiyor" Bin yıldır Araplar Türkler için aynı şeyi düşünüyor" notunu düştü.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya platformu Twitter üzerinden, 30 bölümlük Arap dizisi  'Semerkant'ta geçen bir sahneyi yayınlayarak kamuoyu oluşturmayı hedefledi.

Özdağ, ilk bölümü 5 Haziran 2016'da yayınlanan dizide Arapların Türklere hakaret ettiğini ifade etti.

Dizide Selçuklu Sultanı Melikşah'ın kızına "Türkler bizim köle ve cariyemizdi. Biz şeytana uyduk ve kölelerimiz bizi yönetiyor" ifadelerinin kullanıldığı vurgulandı.

Söz konusu dizinin kesitini paylaşan Özdağ, "Araplarca çekilmiş ve 30 bölüm olarak yayınlanmış 'Semerkant' adlı bu dizide Selçuklu Sultanı Melikşah'ın kızına şöyle hakaret ediliyor; "Türkler bizim köle ve cariyemizdi. Biz şeytana uyduk ve kölelerimiz bizi yönetiyor" Bin yıldır Araplar Türkler için aynı şeyi düşünüyor" dedi.