Vatandaşlar ne yiyecek? Bir tane incirin fiyatı şoke etti, kilosunun yanına zaten yaklaşılmıyor

Vatandaşlar ne yiyecek?  Bir tane incirin fiyatı şoke etti, kilosunun yanına zaten yaklaşılmıyor
Dolar, euronun dalgalanması ve her geçen gün yükselmeye devam eden enflayon nedeniyle vatandaşlar zor durumda kalmaya devam ediyor. Yaz aylarının gelmesiyle pazar tezgahları renklenirken mevsimlik meyvelerin yanına yaklaşılmıyor. Avcılar'da 159 liraya satılan incirin tane fiyatı vatandaşları şaşkına çevirdi.

Sözcü'nün haberine göre, İstanbul'un Avcılar ilçesinde yaşanan olayda bir vatandaş incir almak istedi. İncirin fiyatını 15 lira 99 kuruş gören vatandaş poşetini doldurdu fakat kasaya geldiğinde şoke oldu çünkü tartılan incir 320 lira tuttu. Bunun üzerine yeniden market reyonuna giderek kontrolde bulunan vatandaş incirin kilosunun 159 lira 98 kuruş olduğunu gördü. Bunun ardından 1 tane incir alarak kasada tarttırdı. 1 adet incir 13 lira 12 kuruş kadar tuttu.

FİYATLAR UÇTU

Son dönemde çok sayıda vatandaşın başına gelen olayın bu kez kendi başına geldiğini ifade eden semt sakini, “Markete gitmiştim. İncirdeki etiketi ‘15 lira 99 kuruş' gibi algılayıp 2 kilo tarttırdım. Ardından kasaya yöneldim. 320 liralık fiyatı görünce çok şaşırdım. Büyük bir şok yaşadım ve incirleri orada bıraktım” dedi.

MEVSİMLİK MEYVELERE YAKLAŞILMIYOR

Genelde ucuz olduğu için tercik edilen Mısır Çarşısı'ndaki manavlarda bile kirazın kilogramı 100 lira, eriğin kilogramı ise 80 lirayı gördü.