Yerebatan Sarnıcı yeniden açılıyor! Son halini görenler gözlerine inanamadı, sosyal medyaya koştu

Yerebatan Sarnıcı yeniden açılıyor! Son halini görenler gözlerine inanamadı, sosyal medyaya koştu
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya üzerinden yapmış olduğu açıklamayla 2017 yılından beri restorasyonu yapılan Yerebatan Sarnıcı'nın yeniden açılacağı tarihi açıkladı. İmamoğlu'nun yayınladığı videoda sarnıcın son halini görenler sosyal medyaya koştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye mülkiyetinin içinde yer alan ve 2017 yılında restorasyonu için harekete geçilen tarihi Yerebatan Sarnıcı'ndaki çalışmaların yıllar sonunda tamamlandığını sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı paylaşım ile duyurdu.

İBB Kültür A.Ş'ye bağlı olarak işletilen ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği üçüncü mekan olan Sultanahmet’teki tarihi Yerebatan Sarnıcı, 2017 yılında tarihinde ilk kez kapsamlı bir restorasyona girdi. Restorasyon çalışmalarının tamamlandığını ve sarnıcın ziyarete açılacağıyla ilgili İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Twitter hesabından bir video paylaştı. 

Videoda Yerebatan Sarnıcı'nın son görüntülerini gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemediler. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarda turistlik mekanın önceki fotoğrafları ve restorasyondan sonraki fotoğraflarını karşılaştırdı.