Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı görevini bıraktı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı görevini bıraktı
AK Partili Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, sağlık sorunları nedeniyle başkanlık görevini geçici olarak bıraktı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin AK Partili belediye başkanı Mustafa Demir, bir süreliğine vazifesinden ayrıldığını açıkladı.

Demir, alakalı makamlara yolladığı “görevden ayrılma” yazısında, “Bir dizi işlerim nedeniyle 20.07.2022 tarihinden itibaren görevimden ayrılıyorum. Görev dönüşüme kadar Belediye Başkanlığına Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Nihat Soğuk vekalet edecektir. Bilgi edinilmesini ve gereğinin buna göre yapılmasını rica ederim” açıklamasını yaptı.

Başkan Demir sosyal medya sayfasından paylaştığı açıklamada "Yaklaşık bir aydır bacağımda hissettiğim ağrılar üzerine gittiğim Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan tetkikler sonucu öğrenmiş olduğum hastalığımın kesin teşhis ve tedavisi için bir süre Ankara'da bulunacağım. Desteğini her zaman yanımda hissettiğim siz kıymetli hemşehrilerimin duaları ile bu süreci en kısa zamanda atlatacağıma inanıyorum. Bu vesile ile hepinizi gönülden selamlıyor, dualarınızı bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Demir’in yerine Belediye Başkanlığı'na vekaleten Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Soğuk'un vazife yapacağı duyuruldu.