KYK borçlarında faiz skandalı! Silinecek denildi anaparaya eklendi

KYK borçlarında faiz skandalı! Silinecek denildi anaparaya eklendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KYK borçlarının faizlerinin silineceğini açıklamasının ardından çok sayıda öğrenci faizlerin anaparaya eklendiğini söyledi.

KYK kredi borçlarının Üretici Fiyat Endeksi üstünden eklenen faizlerinin silineceği ve yalnızca borçların anaparasının ödeneceği belirtilmişti. Faizlerin anaparaya eklenerek silinmediği iddia edildi.

Bir öğrenci, önceden borcunun anaparasının 18 bin lira, faiziyle beraber 25 bin lira olduğunu, Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamanın sonrasında 7 bin liralık faizin anaparaya ilave edildiğini açıkladı. KYK borcu ile alakalı e-Devlet sorgulama ekranının fotoğrafını yayınlayan genç, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Kredi Yurtlar Kurumu'na çağrı yaparak "Önceden ana para 18 bindi, faizli 25 bindi. Reisin açıklamasından sonra ana para 25 oldu. Umarım bir açıklaması vardır yoksa skandal yani. Birçok kişinin böyleymiş. Bir açıklama yapar mısınız?" ifadelerini kullandı.

Bunun sonrasında pek çok öğrenci, kendi durumlarının da aynı olduğunu, borçlarını sorgulamak amacıyla sisteme girdikleri zaman faizlerin anaparaya eklendiğini gördüklerini belirterek ekran görüntülerini yayınladı.

Eski Merkez Bankası Başkanı ve İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz ise "Anlaşılan o ki, açıklama tarihine kadar işlemiş faiz anaparaya ilave edilmiş ve bu faizli tutar sabitlenmiş ve bundan sonra faiz işletilmeyecek. Kısaca karar tarihine kadar işlemiş faiz silinmiyor" değerlendirmesini yaptı.