YKS sonuçları açıklandı! TYT, AYT sonuçlarına nasıl bakılır? YKS tercihleri ne zaman başlıyor?

YKS sonuçları açıklandı! TYT, AYT sonuçlarına nasıl bakılır? YKS tercihleri ne zaman başlıyor?
Üniversite adaylarının heyecanla ile beklediği YKS sınavının sonucu bu sabah saatlerinde açıklandı. Erken açıklanan sınavın sonuçlarını ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün duyurdu. Aygün, açıklamasında “18-19 Haziran 2022 eğitimde sınavları gerçekleştirdiğimiz Yükseköğretimöğretim Kurumları (2022-YKS) http:// sonuc.osym.gov.tr internet sayfamızdan açıkladık. Sonuçların adaylarımıza ve ailelerine hayırlı olsun” dedi. Peki TYT, AYT sonuçlarına nasıl bakılır? YKS tercihleri ne zaman başlıyor?

Milyonlarca öğrencinin beklediği YKS sonuçları bu sabah açıklandı. Sınavın sonuçlarını 20 Temmuz'da açıklanması bekleniyordu.

Adaylar, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS) sonuçlarını sonuc.osym.gov.tr adresinden görebiliyor.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, YKS’nin ilk oturumunda 3 milyon 243 bin 425 adayın, İkinci oturumda ise 2 milyon 56 bin 512 aday mücadele ettiğini ifade etmişti.

Prof. Dr. Halis Aygün, sosyal medya platformu Twitter üzerinden yayınladığı mesajda YKS 2022 sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Aygün, açıklamasında “18-19 Haziran 2022 eğitimde sınavları gerçekleştirdiğimiz Yükseköğretimöğretim Kurumları (2022-YKS) http:// sonuc.osym.gov.tr internet sayfamızdan açıkladık. Sonuçların adaylarımıza ve ailelerine hayırlı olsun” dedi.

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, ÖSYM tarafından yayımlanacak. 2022-YKS tercih işlemleri 27 Temmuz 2022 tarihinde başlayacak. Adaylar tercihlerini 27 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında osym.gov.tr adresinden yaparak üniversiteye bir adım daha yaklaşacak.

YKS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Adaylar YKS tercihlerini, ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr adresinden ya da ÖSYM Aday İşlemleri mobil uygulamasından T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle yapabilecekler.