Twitter, Elon Musk'ı yalanladı! "Geçersiz ve haksız"

Twitter, Elon Musk'ı yalanladı! "Geçersiz ve haksız"
Elon Musk, 44 milyar dolarlık Twitter anlaşmasını feshettiğini ve satışın gerçekleşmeyeceğini açıklamıştı. Twitter, satın alma anlaşmasını feshetme kararının "geçersiz ve haksız" olduğunu ifade ederek anlaşmanın hala yürürlükte olduğu belirtildi.

Tesla ve SpaceX şirketlerinin CEO'su çılgın iş adamı Elon Musk, Twitter’ın satış maddelerine uymadığını bu nedenle 44 milyar dolarlık anlaşmanın geri çekildiğini açıkladı. Sosyal medya şirketi Twitter, Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk'ın yaklaşık 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasını feshetme kararının ardından jet hızıyla açıklama yaptı. Twitter yetkilileri, söz konusu fesih kararının "geçersiz ve haksız" olduğunu ifade etti.

Twitter'ın şirket avukatı William Savitt, Musk'ın avukatı Mike Ringler'e gönderilen 10 Temmuz tarihli mektup, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) yapılan bildirim sonucu sonunda yayınlandı. Musk'ın anlaşmayı feshinin "geçersiz ve haksız" olduğu, anlaşma kapsamındaki yükümlülüklerin reddedildiği anlamına geldiği ifade edildi. Twitter'ın anlaşma kapsamındaki yükümlülüklerinin hiçbirini ihlal etmediği belirtildi.

HİSSELER ÇAKILDI

Musk'ın satış anlaşmasını feshetmesinin ardından Twitter'ın hisseleri haftanın ilk gününde adeta çakıldı. New York borsasında TWTR koduyla işlem gören şirketin hisselerinde yaşanan kayıp yüzde 11'i geçti.

Musk'ın avukatları, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna yapılan bildirimde, Twitter'ın, şirketin iş performansı için önemli olan platformdaki sahte veya spam hesaplarla ilgili birden fazla bilgi talebine yanıt vermediğini veya yanıtlamayı reddettiğini iddia etmişti.