Konya'da cuma hutbesinde doktorları hedef alan imama ilişkin Bakan Koca'da açıklama

Konya'da cuma hutbesinde doktorları hedef alan imama ilişkin Bakan Koca'da açıklama
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, doktorlar ile ilgili konuşmalarıyla tepki çeken imama ilişkin açıklamada bulundu. Koca, "Konya’daki imam hakkında gereğinin yapıldığı konusunda şüphe duyarsak biz devreye gireriz" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya Şehir Hastanesi’nde Dr. Ekrem Karakaya’nın canice katledilmesinin ardından iş bırakan doktorlar için tepki çeken ifadelerde bulunan Konya Kayalar Camisi’sinin imamı Ahmet Gür’e ilişkin açıklamasını Fatih Altaylı'ya yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamasında şunları söyledi:

“Olayı duyar duymaz hemen Diyanet İşleri Başkanı’nı aradım. Hac’da, Arafat’da idi. Buna rağmen aradım. Gün içinde iki kez aradım üstelik. Hemen bir müfettiş görevlendireceğini ve Konya’ya yollayacağını söyledi. Ardından Konya Valisi’ni aradım. O da içeriden bir soruşturma açtırdığını söyledi. Bence soruşturma yürürken hemen açığa alınması gerekir.”

‘SORUŞTURMANIN AÇIĞA ALINARAK SÜRDÜRÜLMESİNDEN YANAYIM’

Altaylı’nın “Bu çok açık bir şekilde toplumda kin ve düşmanlığı tahrik suçu. Toplumun bir kesimini hedef gösterme suçu. Müfettişe değil, savcılığa şikayet etmek gerekmez mi? Bakanlığınızın müdahil olması gerekmez mi?” sorusu karşısında Bakan Koca şu ifadeleri kullandı:

“Fatih Bey, Konya’da şehit edilen doktor kardeşimiz bir kahraman. 8 çocuklu, fakir bir ailenin evladı. Bin bir zorlukla yetiştirilmiş bir hekim. Ailesini ziyaret ettim. Hekime yönelik şiddetin acısını en derin şekilde yaşıyoruz, görüyoruz. Bu konularda en ufak bir şüpheniz olmasın. Dediğim gibi ben soruşturmanın açığa alınarak sürdürülmesinden yanayım. Savcılığa Bakanlık olarak suç duyurusunda bulunma konusunu gidişata göre değerlendireceğim. Yani gereğinin yapıldığı konusunda şüphe duyarsak biz devreye gireriz.”