Meral Akşener 6'lı masadan ayrılıyor iddiası! İYİ Parti'den jet açıklama

Meral Akşener 6'lı masadan ayrılıyor iddiası! İYİ Parti'den jet açıklama
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, "Sahadan gördüğüm; özellikle CHP’nin HDP ile olan iş birliği, İYİ Parti’ye oy verecek kesimde ciddi bir rahatsızlık dile getirmiş. 'Peki ne olacak' diye sorduğumuzda 'Meral hanım 6’lı masaya iyi bir iyilik yapacak, o yapıdan ayrılacak' şeklinde çok ciddi söylemler var" diyerek İYİ Parti'nin Millet İttifakı'ndan ayrılacağını iddia etti.

MHP’li Karakaya, 6'lı masaya dair dikkat çekici iddialarda bulundu. Karakaya, “Millet ittifakında bir ufuk yok. 6’lı masanın da durumunun ne olacağını göremiyoruz. Sahadan gördüğüm; özellikle CHP’nin HDP ile olan iş birliği, İYİ Parti’ye oy verecek kesimde ciddi bir rahatsızlık dile getirmiş. ‘Peki ne olacak’ diye sorduğumuzda ‘Meral hanım 6’lı masaya iyi bir iyilik yapacak, o yapıdan ayrılacak’ şeklinde de çok ciddi söylemler var. Aday bulmadan herhalde başka şeyler olacak gibi” ifadelerini kullandı.

AKP’li Akyol da “‘6’lı masa şu tarihte bir araya gelecek’ deniyor ama altında bir şey yok. Sadece bir tek mottoları var; Recep Tayyip Erdoğan’ı indirmek. Hiçbir konuda hiçbir şeyde bir fikir yok, plan yok. Onun için biz sizinle birlikte inşallah, vatandaşımızla el ele, kol kola 2023’te de yükselmekte olan Türkiye uçağının irtifasını daha da yükseklere çıkaracağız” diyerek yorumlarda bulundu.

İYİ PARTİ İDDİALARA YANIT VERDİ

Cumhuriyet’e konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta “Fitne çıkartılmaya çalışılıyor, bu fitnelere de hiçbir şekilde kulak asmayız” diyerek iddiaları yalanladı. Usta, şu ifadeleri kullandı:

“Cumhur İttifakı tabii 6’lı masa dağılsın istiyor. Ama biz 6’lı masanın bu ülkenin geleceği açısından önemini biliyoruz. 6’lı masanın mutlak süratle sürmesi gerektiğine inanan bir siyasi partiyiz. Fitne çıkartılmaya çalışılıyor, bu fitnelere de hiçbir şekilde kulak asmayız. Bu ittifakın, özellikle de ülkenin güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş konusunda bir kararlılığı var. Bu kararlılık, 6’lı masa olarak sembolleşti. Biz bu ittifakın kesinlikle sürmesinden yanayız.”