CHP’den Kurban Bayramı İkramiyeleri Artsın Teklifi

CHP’den Kurban Bayramı İkramiyeleri Artsın Teklifi
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Kurban Bayramı öncesinde açıklama yaparak bayram ikramiyelerinin artması için teklifte bulunulduğunu söyledi.

Türkiye’de her yıl bayram öncesinde emeklilere verilen ikramiyeler, düşük tutarı nedeniyle eleştiriliyordu. En son yapılan zamların ardından 3 bin TL bandına çıkan ikramiyeler için CHP’den yeni kanun teklifi geldi. TBMM Başkanlığı’na sunulan bu teklifin kabul görmesi halinde Kurban Bayramı öncesinde emekli bayram ikramiyelerinin artması sağlanacak.

Bayram İkramiyeleri Asgari Ücrete Eşitlenmeli

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından yapılan açıklama ile duyurulan bayram ikramiyesi kanun teklifinde bayram ikramiyesinin asgari ücret olması gerektiği belirtildi.

chp-milletvekili-omer-fethi-gurer-bayram-ikramiyesi-talebi.jpg

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuyla ilgili olarak “Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz ortamı, enflasyonun yükselmesi ve alım gücünün düşmesi gibi etkilerle özellikle emeklileri olumsuz yönde etkilemiştir. AKP iktidarı döneminde, emeklilerin ihtiyaçları sürekli göz ardı edilmiş, emekli maaşlarındaki artış ile enflasyon artışı arasındaki makas giderek açılmış ve bu durum emeklilerin temel ihtiyaçlarını karşılamalarını zorlaştırmıştır. Fiyatların artmasıyla birlikte emekli maaşlarının yetersiz kalması, emeklilerin geçim sıkıntısı yaşamasına neden olmuştur. Dolayısıyla, AKP iktidarı ekonomik krizin faturasını özellikle dar gelirli vatandaşlar ve bu kesimin çoğunluğunu oluşturan emeklilere kesmiştir” dedi.