Kaynak Makinesi ile Usta Sizsiniz

Kaynak Makinesi ile Usta Sizsiniz
Kaynak makinesi erime sıcaklığı yüksek metalleri, alaşımları birbirine birleştirmek için gerekli mekanik ve elektriksel donanıma sahip cihazlara verilen isimdir. Kaynak makinesi mobilya sektöründe, inşaat sektöründe, parça ve makine üretim sanayii gibi pek çok alanda kullanılması son derece gerekli olan elektrikli cihazlardır. Metal işleme konusunda çok gerekli olan cihazların çalıştırılması kolay ve pratiktir.

Uzun kablosuyla istenilen yerde çalıştırılabilen kaynak cihazları yaygın iken, son yıllarda kablosuz kaynak cihazları da farklı sektörlerde tercih edilir hale gelmiştir. Voltaj/akım ayarı özel bir düğme ile yapılabilen cihazlar öncelikli olarak sanayide, ilaveten evlerde her türlü metal ve PVC işleme işinde kullanılır. Elektrik enerjisinin oluşturduğu yüksek sıcaklığı kullanarak, metal, alaşım işlenen cihazlarda çok yüksek sıcaklıklara çıkılabildiğinden cihazların soğutulması önemlidir. Cihazlarda bulunan soğutma fanıyla cihazın yüksek ısılardan zarar görmesi engellenir. Farklı sektörlerde, kaynak yapılan malzemeye göre geliştirilen kaynak yöntemleri vardır. Bu kaynak yöntemleri arasında lehim kaynağı, katı hal kaynağı ve pirinç kaynağı gibi çeşitler bulunur. Bunlara ek olarak kaynak yapılacak noktaya göre; elektrot, gazaltı ya da toz altı kaynak çeşitleri de yer alır. En sık tercih edilen bu kaynak yöntemlerini kaynak makinesi ile kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. 

Kaynak Makinesi Çeşitleri Nelerdir? 

Kaynak yöntemlerine uygun olarak farklı yapıda kaynak makineleri bulunur. Bunlar; Inverter Kaynak, Gazaltı Kaynak, Argon Kaynak, Plazma Kaynak, Boru Kaynak Makineleri olarak sınıflandırılabilir. İnverter kaynak makinesi 200 A'e kadar seçilebilen akımlarda çalışan, farklı modelleri olan kaynak cihazı çeşididir. Bu tip makinelerin şebekeden aldığı elektriği kendi iç donanımıyla doğru akıma çeviren modelleri de bulunur. Bu makinelerdeki tasarım enerji verimliliğini sağlayacak şekilde yapılır. Çanta kaynak makinesi modelleri bulunur, küçük, portatif modelleri mevcuttur. Gazaltı kaynak makinelerinde kaynak için gereken ısı eriyen bir elektrot uç ile iş parçası arasında oluşan ark sayesinde sağlanır. Koruyucu olarak belirli gazlar kullanılır. MIG ve MAG adı verilen, farklı tip gazların kullanıldığı iki çeşidi vardır. Argon kaynak makineleri genellikle koruyucu olarak argon gazının kullanıldığı ince metalleri birleştirmek amacıyla kullanılan sorunsuz cihazlardır. Bu cihazlar çelik, alaşımlı çelik, alüminyum, bakır, magnezyum gibi metallerde kullanılmaz. Daha çok hassasiyet gerektiren montajlarda tercih edilir. Geride pürüz bırakmayan portatif, mini kaynak makinesi modelleri üretilir. Plazma ark kaynağı, çok yüksek bir ısıya getirilerek iyonize olan plazma gazı sayesinde elektrik arkının tungsten elektrot ucuyla kaynak yapılan malzemeye geçtiği cihazlardır. Paslanmaz çelik, demir gibi metalleri yüksek ısılarda sorunsuz keser. Modelleri genellikle diğer makinelere göre ağırdır. Boru kaynak makineleri plastik, PVC bazlı her türlü borunun, inşaatta, imalat alanlarında kaynak yapılmasına yönelik üretilen cihazlardır. Küçük, büyük boru tiplerine göre farklı modelleri vardır. 

En İyi Kaynak Makinesi Nasıl Seçilir? 

En iyi kaynak makinesi seçimi yapmak için şüphesiz öncelikle hangi alanda, nerede kaynak yapılacağı, kaynak yapılacak materyallerin türü net olarak bilinmelidir. Su tesisatı için kullanılacaksa plastik boru kaynak makinesi çeşitlerinin değerlendirilmesi gerekir. Öncelikle ihtiyaca uygun kaynak makinesi çeşidini seçmek, ardından belirlenen modelde makinenin ağırlığı, çalıştığı akım, ebatları, verimliliği gibi özelliklere bakmak gerekir. Sanayii sektörlerinde kullanılan makinelerde yüksek güvenlikli, portatif, kolay kullanıma sahip modeller daha çok tercih edilir.  

Kaynak Makinesi Fiyatları 

Kaynak makinesi fiyatları cihazın kullanılacağı sektöre, kaynak yapılacak materyallere göre farklılık gösterir. Dayanıklı metallerin, alaşımların yapıldığı ağır sanayii ürünlerine yönelik cihazlar daha farklı fiyatlandırılır. Ayrıca yüksek akım aralığında çalışan cihazların yüksek sınıf koruma özellikleri olması gerektiğinden, eklenen farklı özellikler cihazların fiyatını artırabilir. Kaynak makinesi sadece makine olarak satılabildiği gibi set olarak da satılır. Bu gibi setlerde elektrot gibi yardımcı ürünler de bulunur. Bu nedenle ihtiyacınız olan alandaki setlerde yardımcı ürünleri de bulabilirsiniz. İhtiyacınıza uygun kaynak makinesi modellerini hemen Koçtaş'ı ziyaret ederek bulabilirsiniz. Koçtaş web sitesinden istediğiniz özellikteki makineleri şimdi inceleyebilirsiniz.