Galatasaray Kalan Maçları Neler? Nasıl Şampiyon Olur?

Galatasaray Kalan Maçları Neler? Nasıl Şampiyon Olur?
Adana Demirspor karşısında aldığı 3 puan ile 93 puan ile zirvede yer almaya devam eden Galatasaray kalan maçları sonrasında şampiyonluğunu duyurmaya hazırlanıyor. İşte kalan maçlar…

Dün akşam zorlu Adana Demirspor karşılaşmasına çıkan ve net skor alarak 3 puanı kazanan Galatasaray, maç fazlasıyla puan farkını 7’ye çıkardı. Bu akşam Beşiktaş ile karşılaşacak Fenerbahçe’nin şampiyonluk yolundaki tüm maçlarını kazanması gerekirken Galatasaray büyük bir avantaj elde etmiş durumda. Şampiyonluk hesapları yapılan Galatasaray’da kalan maç sayısı 4.

İşte Galatasaray Kalan Maçları

5 Mayıs 2024 itibariyle kalan maçlarından ilkini oynayacak olan Galatasaray kritik Sivasspor maçına çıkacak. Ardından Karabük ile deplasmanda karşı karşıya kalacak Galatasaray, bir sonraki hafta ise kendi evinde derbi maçını oynayacak. Ligin son haftasında ise Konyaspor ile karşı karşıya kalacak. İşte Galatasaray’ın kalan maçları ve tarihleri

  • 05.05.2024 – Galatasaray - Sivasspor
  • 12.05. 2024 – Karagümrük - Galatasaray
  • 19.05. 2024 – Galatasaray - Fenerbahçe
  • 26.05.2024 – Konyaspor - Galatasaray

galatasaray-kalan-maclari-ve-aldigi-sonuclar.jpg

Galatasaray Nasıl Şampiyon Olur?

Şu anda 1 maç fazlasıyla en yakın rakibi Fenerbahçe’nin 7 puan önünde yer alan Galatasaray, tüm maçların kazanması halinde şampiyonluğun ilan edecek. Fenerbahçe’nin bugünkü maçı kazanması halinde ise Galatasaray 1 maç kaybetse dahi şampiyonluğa ulaşacak. Puan farkının aynı şekilde devam etmesi halinde Galatasaray kendi evinde Fenerbahçe’yi yenmesi ya da berabere kalması halinde de yine bitime 1 hafta kala şampiyonluğu ilan edecek.

Zorlu Adana Demirspor deplasmanından 3 puan alarak şampiyonluk yolunda kritik virajı geride bırakan Galatasaray şampiyonluk konusunda elini kolaylaştırdı. Fenerbahçe’nin kalan maçlarında puan kaybetmesi ise şampiyonluğun daha önceki haftalarda ilan edilmesini sağlayacak.

Galatasaray'ın ilk yarıda bu karşılaşmalardan aldığı sonuçlar şöyleydi;