Rusya yaptırımlarından Tolstoy bile payını aldı

Rusya yaptırımlarından Tolstoy bile payını aldı
Rusya ve Ukrayna arasında yaşanmakta olan savaşın etkileri kültür-sanatı da etkilemeye başladı. Tüm dünyadan arka arkaya gelen yaptırımlara bir yenisi eklendi. Buna göre Netflix, Tolstoy'un en ünlü kitaplarından olan Anna Karenina'dan uyarlanacak olan dizi projesini durdurdu.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin 7'nci gününde çatışmalar bütün hızıyla devam ederken Batı ülkelerinden yaptırım karaları gelmeye devam ediyor. Son olarak büyük Hollywood stüdyoları filmleri Rusya'da yayınlamama kararı almış, pek çok kültürel etkinliğe yaptırım uygulanmıştı.

Rus orkestra şefi Valeri Gergiev‘in görevden alınması Çaykovski’nin eserlerinin engellenmesinin ardından bir yaptırım da Netflix'ten geldi. Tolstoy’un en popüler kitaplarından biri olan olan Anna Karenina’nın dizi çekimlerinin durdurulduğu açıklandı.
Ukrayna’daki savaş nedeniyle Rusya’ya yaptırımlar askeri, ekonomik alanın ötesine sıçrayarak popüler kültür ürünlerine de yansımaya başladı. Son olarak Netflix, Anna Karenina uyarlamasını durdurdu.
Dünyanın her yerinden izleyicileri kendine çekmeyi başaran Netflix, Ruslara ait birkaç orijinal projede çalışmaları durdurma kararı aldığını açıklamıştı.