Yaptırımlar Türk turizmcisini de vurdu! Rus kartları çalışmıyor

Yaptırımlar Türk turizmcisini de vurdu! Rus kartları çalışmıyor
Mastercard, Rus bankalarının kartlarına bloke koydu. Türkiye'de tatil yapan Rus vatandaşları ödeme yapmakta sıkıntı çekerken Türk esnaf da artık nakit ve önden ödeme almaya başladı.

Uluslararası ödeme yöntemi Mastercard binlerce Rus vatandaşının kullandığı kredi kartını kullanıma kapattı. Bazı Rus bankaları tarafından sağlanan kredi kartları, söz konusu bankalara uygulanan yaptırım nedeniyle bloke oldu. Söz konusu bloke dünyanın farklı bölgelerindeki Rus vatandaşlarını mağdur ederken, en büyük mağduriyeti Türkiye’de ikamet eden ve tatil yapan Ruslar yaşıyor. Dün sabah saatlerinden sonra söz konusu kredi kartları provizyon vermiyor.

Mastercard Inc Pazartesi günü geç saatlerde, Moskova’nın Ukrayna’yı işgali sonrası Rusya’ya uygulanan yaptırımlar neticesinde birden fazla finans kuruluşunu ödeme ağından engellediğini duyurdu.

Öte taraftan aynı blokeyi ilerleyen günlerde Visa’nın da uygulayabileceği kaydediliyor. Uluslararası ödeme sistemi SWIFT’den bazı Rus bankalarının men edilmesinin bu kredi kartlarını kullanmayı olanaksız hale getirdiği kaydediliyor.