Müzakere Rusya'yı yavaşlatmadı bile! Sivillere aldırmadan bina patlattı, 64 kilometrelik konvoy yolladı

Müzakere Rusya'yı yavaşlatmadı bile! Sivillere aldırmadan bina patlattı, 64 kilometrelik konvoy yolladı
Rusya Harkov kentinde bulunan bir Belediye Binası'nı sivillere aldırış etmeden vurdu. Görüntüler güvenlik kamerasına yansırken uydu görüntüleri 64 kilometrelik Rus konvoyunun Kiev yolunda olduğunu gözler önüne serdi.

Ukrayna ve Rusya'nın arasında uzun zamandır yaşanan gerilim Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçtiğimiz perşembe günü Luhansk ve Donesk bölgesinde bulunan ayrılıkçı cumhuriyetleri tanıması ve ardından iş birliği anlaşması imzalamasıyla boyut değiştirmişti. Kararın akabinde Donbass bölgesine Rus askerleri girmiş bu durum kısa süre içerisinde işgale dönüşmüştü. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ülkesinin işgal altında olduğunu vurgulayarak erkeklerin ülkeyi terk etmesini yasaklamış, halkına savunmaya geçme ve ülkelerini korumak için savaşma çağrısında bulunmuştu. Böylece Ukrayna'da direniş başladı. Tam anlamıyla savaşa dönüşen gerilimin ardından Ukrayna'nın tüm bölgelerine ve kentlerine yayılan çatışmalar 6'ncı gününde devam ederken bomba seslerinin kesilmediği Harkov kentinden görenleri dehşete düşüren bir görüntü geldi.

Rusya, Harkov şehrinde bulunan Belediye Binası'nı çevredeki sivillere aldırış etmeden vurdu. Saldırı anı güvenlik kameralarına yansıdı. Rusya yetkilileri daha önce yaptıkları hemen hemen her açıklamada sivilleri ve sivil yerleşim bölgelerini hedef almadıklarını yalnızca önemli askeri tesislerini ele geçirme niyetinde olduklarını belirtmişti. Geçtiğimiz günlerde basına yansıyan görüntülerde Rus askerlerinin bir hastaneyi bombalayarak yok ettiği görülmüştü.

64 KİLOMETRELİK KONVOY KİEV YOLUNDA

Rusya'nın şu an 64 kilometrelik bir askeri konvoyla Ukrayna'nın başkenti Kiev'e doğru yol aldığı çekilen uydu görüntüleriyle doğrulandı. Kiev günlerdir Rus askerlerine karşı direnmeye devam ediyor, başkent hala Ukrayna kontrolünde.