Meteoroloji'den ilginç uyarı! Gökten iguana yağabilir

Meteoroloji'den ilginç uyarı! Gökten iguana yağabilir
ABD'nin Florida eyaletinde hava sıcaklıklarının aşırı düşmesi sonrasında yetkililer ağaçlardaki iguanaların soğuk nedeniyle yere düşebileceği uyarısını yaptı.

ABD'de meteroloji ofisinden paylaşılan açıklamada, sıcaklığın 10 derecenin altına düşmesi neticesinde iguanaların kaskatı kesilip ağaçlardan düşebileceği, ölü gibi görünseler bile aslında yaşıyor olacakları bildirildi.

ABD Ulusal Hava Servisi'nin paylaştığı Twitter mesajında “İguanalar soğukkanlı hayvanlardır. Hava sıcaklığı 4-9 santigrat dereceye düşünce yavaşlar ve hareketsiz kalırlar. Ağaçlardan düşebilirler ama ölü değillerdir” ifadeleri kullanıldı.

Florida'daki Palm Beach Hayvanat Bahçesi'nden zoolog ve sürüngen uzmanı Stacey Cohen, WPBF televizyonunda yaptığı açıklamada “Fonksiyonlarını kaybettikçe vücutları kilitleniyor. Ağaçta uyurken hava soğuyunca tutunma yeteneklerini kaybediyorlar ve çoğunlukla ağaçtan düşüyorlar” dedi.

2010'da soğuk hava sebebiyle çok sayıda iguananın yaşamını yitirdiğini söyleyen Cohen, “Bu hayvanlar ekvatora yakın ve genelde sıcak bölgelerde yaşıyor” açıklamasında bulundu.

Florida'da mevsim normallerinin altına inen sıcaklıklar dün sabah 4 derece civarındaydı.

ABD'nin doğu taraflarını vuran kar fırtınası sebebiyle bazı eyaletlerde acil durum ilan edildi.

Ağırlıkları 7,5 kiloyu, boyları ise 1,5 metreyi bulan yeşil iguanaların soğuk sebebiyle ağaçlardan düştüğü durumlara daha önce de rastlanmıştı.