İstanbul'da ikinci dalga kar yağışı için tarih verildi! Vatandaşı korku sardı

İstanbul'da ikinci dalga kar yağışı için tarih verildi! Vatandaşı korku sardı
İstanbul'da 24 Ocak'ta etkili olan kar yağışı şehri felç etmişti. Benzer bir kar yağışı dalgasının 14 Şubat'ta kente geleceği belirtildi.

İstanbul'da geçen hafta etkili olan kar yağışı, şehirde hayatı felç etmişti. İstanbul'daki bir sonraki şiddetli yağış için 14 Şubat'a kilitlenildi. Hava tahmin kaynakları, Şubat ortasında Türkiye'nin küçük Sibirya olabileceği uyarısını yaptı.

İstanbul'da 24 Ocak gecesi etkili olan kar yağışı, hemen hemen bütün şehirde hayatı durdurdu. Binlerce araç yolda kalırken, evlerine gidemeyen vatandaşlar ise Valilik tarafından otellere gönderildi.

Sosyal medyada hava tahminleriyle tanınan Hava Forum tarafından paylaşılan bir açıklama, Türkiye'yi ve İstanbul'u etkisi altına alacak ikinci yoğun kar yağışı için 14 Şubat Sevgililer Günü'ne dikkat çekti.

Önceki yağışlar için "İzlanda soğuğu" ifadesini kullanan hava tahmin kaynakları, önümüzdeki yağış için ise "Sibirya yağışları" benzetmesini yaptı.

Vatandaşların en büyük korkusu ise İstanbul'da tekrar aynı manzaraların olması. Kar yağışının yaşamı felç etmemesi gerektiğini söyleyen vatandaşlar, görevlilerden tedbir almasını istedi.