Meteoroloji'den kritik uyarı! Bu şehirlerde yaşayanlar dikkat...

Meteoroloji'den kritik uyarı! Bu şehirlerde yaşayanlar dikkat...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Güney Ege ve Akdeniz'de kuvvetli rüzgar fırtına beklenirken, Hakkari ve Van'ın güney kesimlerinde kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre ülke genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olurken, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Rize, Artvin, Batman ve Siirt çevreleri ile gece saatlerinden sonra Zonguldak, Bartın çevreleri ve Kastamonu'nun kıyı kesimlerinin yağışlı geçeceği ileri sürülüyor.

Yağışların, çoğunlukla karla karışık yağmur ve kar, kıyı kesimlerde ise yer yer yağmur şeklinde görülmesi tahmin ediliyor. Öte yandan Hakkari'nin yükseklerinde ve Van'ın güney kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde ise iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus tahmin ediliyor.

Rüzgârın ise, Güney Ege kıyıları ile Akdeniz’in iç kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği ileri sürülüyor. Öte yandan Meteoroloji kuvvetli rüzgar nedeniyle çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzların yaşanabileceği kaydetti. Ayrıca, Marmara ile iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı olabileceği tahmin ediliyor.