Sultanahmet Camii 334 bin dolara satışa çıktı

Sultanahmet Camii 334 bin dolara satışa çıktı
Metaverse, dünya gündeminde en çok konuşulan konulardan biri haline geldi. Birçok tarihi yapıyı Metaverse evreninde satışa çıkaran ABD'li bir şirket Sultanahmet Camii'ni 334 dolara satışa çıkardı. Öte yandan ABD'li sanal emlak şirketi Ayasofya Camii için de 334 bin dolar istedi.

Dünya genelinde "metaverse" çılgınlığı giderek büyüyor. En çok konuşulan konu haline gelen "metaverse" evreninde birçok tarihi yapı satışa çıkarılıyor.

ABD'li bir sana emlak şirketi  Sultanahmet Camii ve Ayasofya Camii'ni satışa çıkarark, her iki camii içinde 334 bin dolar istedi.

ABD'de sanal emlak şirketi Metaverse Group, SuperWorld adlı bir sanal alışveriş mağazasına yatırım yaptı. Ancak SuperWorld adlı platformda öne çıkan tarihi yapıların satış fiyatları ise dikkatlerden kaçmadı.

Sözcü'de yer alan habere göre, 1 milyon dolar yatırım yapılan SuperWorld adlı platformda Central Park'tan Eyfel Kulesi'ne, Çin Seddi'nden Gize Piramitleri'ne kadar birçok tarihi yapı sanal para ile (kripto para) satın alınabiliyor. SuperWorld'un internet sitesinde yer alan ise Dünya haritası dijital olarak görülürken, artırılmış gerçeklik özelliği de bulunuyor.

Sultanahmet  ve Ayasofya da satılıyor

SuperWorld'un internet sitesinde öne çıkarılan tarihi yerler arasında Türkiye'den de tarihi yapılar yer aldı. Platformda öne çıkan tarihi ve önemli yapılardan biri de Sultanahmet Camisi oldu. 0.1 Ethereum'a (yaklaşık 334 dolara satışa sunulan Sultanahmet Camisi'ni satın almak için ise uyumlu cüzdanınızın olması gerekiyor.)

Sultanahmet Camisi'nin yanı sıra Ayasofya Camisi'nin 100 Ethereum'a (334.396 dolar) satıldığı görüldü. Ayrıca platformdaki diğer noktaların da 0.1 Ethereum'a satışta olduğu görülürken Türkiye'de Ayasofya Camisi'nin en yüksek fiyata satışta olduğu kayıtlara geçti.