AKP Binası'nda hareketli anlar: Zaman ayarlı bomba bırakıldı

AKP Binası'nda hareketli anlar: Zaman ayarlı bomba bırakıldı
Zeytinburnu AKP İlçe Başkanlığı önüne bırakılan şüpheli paket, bomba imha uzmanlarınca fünye ile patlatıldı. imha edilen karton kolinin içindeki düzeneğin, zaman ayarlı ve parça tesirli bomba olduğu belirlendi.

Zeytinburnu AKP İlçe Başkanlığı önünde yürümekte olan bir yuttaş, iddiaya göre salı günü gece saatlerinde yol üzerinde kapalı olarak duran karton koliden şüphelenerek polisi aradı. Bu ihbarla alarma geçen polis, ekipleri güvenlik önlemi olarak caddeyi yaya ve araç trafiğine kapattı.

ZAMAN AYARLI OLDUĞU ÖĞRENİLDİ

Daha sonra cadde üzerinde bulunan kutu bomba imha ekipleri tarafından fünye ile uzaktan imha edile düzeneğin parça tesirli, el yapımı ve zaman ayarlı patlayıcı olduğu belirlendi.  İstanbul Kriminal Polis Laboratuvarı’nda uzman ekiplerce incelenen, patlayıcıyla bağlantılı olduğu sanılan ve kutuyu bina önüne bırakan 1 kişi tespit edildi.

OLAYIN ARKADASINDAKİ KİMİN OLDUĞU ARAŞTIRILIYOR 

Olay yerindeki kameraları ayrıntılı olarak izleyen ekipler, şüphelinin eşkalini belirledi. Belirlenen eşkale uygun robot resmi çizilen ‘şüpheli’nin araması her yerde sürerken, saldırı talimatını verenlerin kim ya da kimler olduğu güvenlik birimlerince araştırılıyor.