New York Times'dan 'Türkler ekmek alamıyor' haberi: 'Acı verici'

New York Times'dan 'Türkler ekmek alamıyor' haberi: 'Acı verici'
The New York Times gazetesi, Türk lirası değer kaybederken artan enflasyonla boğuşan vatandaşları gündemine aldı. İstanbul’da görülen ekmek kuyruğunu haberleştiren Times, "Çok sayıda Türk ekmek alamıyor, fırıncılar da üretemiyor." dedi.

Ekonominin zayıflaması ile, bilhassa gıda fiyatlarına gelen art arda zamlar vatandaşın alım gücünü kötü etkiledi.  İstanbul’da görülen ekmek kuyruğunu mercek altına alan The New York Times gazetesi, "Çok sayıda Türk ekmek alamıyor, fırıncılar da üretemiyor." başlığıyla bir haber yayımlandı.

Carlotta Gall imzalı haberde, “Türkler, Türk lirası dolar karşısında erirken ve maaşları artık günlük temel ihtiyaçları bile karşılamazken artan enflasyonla boğuşuyor, fiyatların yükselişini izliyor." ifadelerine yer verdi. "Çok sayıda insan devletin sattığı, ucuz ekmeklerle masalarını doldurmaya çalışırken çeşitli mahallelerde ekmek kuyrukları belirmeye başladı” diye devam eden haberde, İstanbul’da bu hafta yaşanan Halk Ekmek kuyruğundan izlenimler aktarıldı.

" TÜRKİYE'DE DURUM ACI VERİCİ"

Haberde şubat ayından bu yana Türk lirasının Euro ve dolar karşısında yüzde 50’ye yakın değer kaybettiği ve bu durumun Türkiye’de için “acı verici” olduğu belirtildi. Öte yandan fırıncıların iflas riskiyle karşı karşıya olduğunu vurgulayan haberde, fırıncıların şu an ekmeği kendilerine mâl olduğundan daha düşük bir fiyata satmak durumunda olduğu ifade edildi.