Brezilya'da siyasetçiler kafes dövüşü yaptı

Brezilya'da siyasetçiler kafes dövüşü yaptı
Brezilya'da Borba kasabasının Belediye Başkanı Simão Peixoto ve kasabanın eski Belediye Meclis Üyesi Erineu da Silva, yaşadıkları bir anlaşmazlık sonrası kafes dövüşü yaptı.

Brezilya'da bir su parkının korunması hususunda anlaşmazlık yaşayan iki hükümet görevlisi, halkın gözleri önünde dövüştü.

İngiliz Guardian gazetesinin aktardığına göre, Amazonlar'daki Borba kasabasının Belediye Başkanı Simão Peixoto ve kasabanın eski Belediye Meclis Üyesi Erineu da Silva, para veren yüzlerce seyircinin önünde kavga etti.

Mirico lakabıyla de bilinen Silva, eylül ayında “sahtekar” olarak tanımladığı Peixoto'nun Madeira Nahri yakınındaki bir su parkını korumayı başaramadığını söyleyerek Belediye Başkanı'nı ringe davet etmişti.

Peixoto, dövüş teklifini kabul etmiş ve paylaştığı online videoda “Göster kendini” diyerek Silva'ya meydan okumuştu.

"DÖVÜŞMEK İSTİYORSA BİZ HAZIRIZ"

Seçilmiş bir kişinin böyle hareket etmemesi gerektiği doğrultusundaki eleştirilerin sonrasında Belediye Başkanı, geçen ay Facebook sayfasında, “Ben bir sokak dövüşçüsü değilim… Borba Belediye Başkanı'yım. Yine de hala dövüşmek istiyorsa biz hazırız. Ben her zaman kazanırım” demişti.

Kasabadaki bir okulun jimnastik salonunda yapılan ve üç round süren dövüş, internetten canlı olarak da verildi.

Üzerinde “Jesus” (İsa) yazan bir havluyla ringe gelen Peixoto, zaman zaman rakibinin köşesine giderek el işaretleriyle meydan okumayı da ihmal etmedi.

39 yaşındaki muhafazakar belediye başkanı dövüşün ilk dakikalarında üstünlük sağlarken, 45 yaşındaki rakibi ilerleyen dakikalarda yumruklarını sertleştirdi.

Sonuçta dövüşün galibi Peixoto oldu. Belediye Başkanı, karşılaşmanın sonrasında rakibinin iyi dövüştüğünü söyledi.

Guardian, dövüşün Brezilya'daki sertleşen siyasi havayı yansıttığını söyledi. Twitter'da da bir kullanıcı, “Bu Brezilya'da siyasetin son dönemde ne hale geldiğini gösteriyor. Vahşi Batı'ya döndük” diye yazdı.