Diyanet'ten talimat: Cami tabelasından 'T.C.' yazısı kalkıyor

Diyanet'ten talimat: Cami tabelasından 'T.C.' yazısı kalkıyor
Diyanet İşleri Başkanlığı, cami tabelalarında değişikliğe gitme kararı aldı. Buna göre, beyaz zemine lacivert renkli olan tabelalar, kırmızı-beyaz renge dönüşecek ve Türkiye Cumhuriyeti'ni simgeleyen “T.C.” ibaresi de olmayacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı, cami tabelalarında değişikliğe gidiyor. Değişiklikle birlikte beyaz zemine lacivert renkli olan tabelalar, kırmızı-beyaz renge dönüştürülecek. Değişen yeni tabelalarda, “Müftülük” bölümünün üzerinde yer alan ve Türkiye Cumhuriyeti'ni simgeleyen “T.C.” ibaresi olmayacak. Değişikliğin maliyetini ise "cami cemaati" karşılayacak.

DİYANET'TEN TALİMAT

Sözcü yazarı Veli Toprak’ın haberine göre Diyanet İşleri Başkanlığı, “Yeni tabelayı gönderdiğimiz örneğe göre yaptırın” talimatını verdi. Yeni uygulamaya ilişkin Altındağ Müftülüğü tarafından yapılan açıklamada, diyanetin yeni logosunda 'Cumhurbaşkanlığımızın yıldızları var. Tabelaya o yansıtılacak.' ifadeleri kullanıldı. Açıklamada "Daha önce ‘T.C. Altındağ Müftülüğü' yazan bölümde sadece ‘Altındağ Müftülüğü' olacak. Alt bölümde ise caminin adı yer alacak. İsteyen mevcut tabelayı da kırmızı-beyaz renklerle boyatarak uyum sağlayabilir” ifadelerine yer verildi. 

Fotoğraf: Sözcü